Zippytoys: hét enige online warenhuis voor kinderen, jeugd, ouders, scholen en verenigingen
 • Voor 17.00 uur besteld morgen in huis*
 • Verzendkosten vanaf € 3,95
 • 14 dagen retourrecht
 • Bezorging via PostNL
 • Extra voordeel vanaf € 30,-
 • Ook voor grotere aantallen

Thomas de trein kopen? Bekijk het hier in onze webshop!

Thomas de trein

Thomas de Trein en zijn vrienden leven op het eiland Sodor. Sodor is een fictief Brits eiland. De verhalen draaien allemaal rondom de stroomtreinen op het eiland onder het toeziend oog van Sir Topham Hatt, beter bekend als de dikke controleur.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Thomas de trein

Thomas de kleine jonge stoomlocomotief komt vaak in de problemen doordat hij problemen wil oplossen die eigenlijk door volwassen treinen opgelost moeten worden. Thomas is bedacht doordat Christofer een houten speelgoedtrein had die zijn vader gemaakt had en gebruikte om een verhaal over te schrijven. Zijn vrouw heeft hem toen gezegd om de verhalen uit te gaan geven. Met steun van zijn vrouw heeft hij dan ook de eerste boeken over de treinen op de markt gebracht.

Thomas kwam pas in het 2e boek van Awdry voor dat 4 verhalen bevatte. In de latere boeken tot de televisie serie begon, kwam Thomas meerdere keren voor. Alle boeken tot dan toe hadden het concept alle karakters samen als eenheid te zien en geen focus te leggen op 1 karakter. Na de eerste televisieserie kwamen er 5 boeken uit die wel allen gericht waren op Thomas.Alle treinen en andere voertuigen zijn gebaseerd op bestaande modellen.

Thomas is afgeleid van de 0-6-0 E2 Class uit 1913.  In 1950 is de laatste E2 Class gesloopt. De huidige 'echte' Thomas de Trein locomotieven die bijvoorbeelde rijden op het jaarlijkse Thomas de Trein weekend in het Spoorwegmuseum in Utrecht, zijn gemaakt van verwante modellen.

  Laden...