Speelgoedwinkel Zippytoys: online speelgoed kopen in De speelgoedwebshop!
 • Voor 21:00 uur besteld morgen in huis*
 • Verzendkosten vanaf € 3,95
 • 14 dagen retourrecht
 • Extra voordeel vanaf € 30,-
 • Ook voor grotere aantallen

Nijntje kopen? Bekijk Nijntje in onze webshop!

Nijntje

Nijntje pluis beter bekend als Nijntje, is speelgoed voor de allerkleinste. Kom je snel kijken en ontdek de wereld van Nijntje en haar vriendjes. Ga met Nijntje op reis, naar de speeltuin, naar de sneeuw of op bezoek naar opa en oma.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Nijntje

Nijntje is een karakter speciaal bedacht door Dick Bruna voor kinderen. We kennen het konijntje ook wel als Nijntje Pluis en in het Engels heet hij Miffy. Oorspronkelijk is Nijntje bekend van de kinder prentenboeken, maar later zijn hier ook animatiefilmpjes van gemaakt.

Het verhaal is ontstaan toen Dick Bruna een verhaaltje vertelde aan zijn zoontje over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen hadden gezien. Dick Bruna heeft na aanleiding van dit verhaal besloten om een boekenreeks te schrijven en op de markt te brengen.

Er wordt ook weleens verteld dat het verhaaltjes betreft over het pluche konijn van zijn zoontje. Boeken over Nijntje omvatten altijd vierentwintig pagina’s met aan de rechterzijde een tekening en aan de linkerzijde 4 regels tekst. De tekeningen bestaan altijd primaire kleuren met dikke lijnen.

De boekjes worden altijd in een klein formaat gedrukt om de kinderen het gevoel te geven dat het boek voor hen is niet van hun ouders. Ook is het zo dat in alle boeken van Nijntje geen hoofdletters voorkomen.

In de tv-serie Nijntje en Vriendjes komen ook de andere personages van Dick Bruna voor zoals Betje Big, Knorretje, Boris Beer en Barbara Beer. Begin 2013 ging de eerste kinderfilm van Nijntje in première in de bioscoop. Naast de kinderfilm, de tv-serie en de prentenboekjes zijn er drie musicals uitgebracht van Nijntje. Naast de kinderfilm, de tv-serie en de prentenboekjes zijn er drie musicals uitgebracht van Nijntje.

  Laden...