Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Knutselsets kopen? Bekijk onze online speelgoedwinkel!

Knutselsets

Bijna alle kinderen houden van knutselen. Lekkere vieze handen krijgen met vingerverf en plaksel, met gips gieten, zodat je daarna ook kan schilderen... Er zijn ook kinderen die wel van knutselen houden, maar niet van vieze handen, daarvoor is er bijvoorbeeld klei en superzand. Dit is een soort zand, wat aan elkaar blijft voor binnengebruik, zodat het huis zandvrij blijft. Dat scheelt weer een keer stofzuigen! Stiekem vinden de meeste ouders het leuk om mee te knutselen, denk bijvoorbeeld aan de strijkkralen of sieraden maken met kleine kraaltjes. Tegenwoordig kun je zelfs je eigen echte juwelen maken, kijk maar eens in ons assortiment...

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Knutselsets

Dit stuk gaat specifiek onder andere over SES  klassieke knutselwerkjes die wij doorgaans zien als creatieve stimulans. Je kunt je immers afvragen hoe creatief deze werkjes daadwerkelijk zijn. Voorbedachte knip- en plakwerkjes, waarbij vaak zelfs al een voorbeeld gemaakt is, zijn niet uitdagend. Natuurlijk kun je tussendoor eens zoiets doen, maar eigenlijk ben je dan een techniek aan het aanleren, zoals kleuren tussen de lijnen, knippen van cirkels of het plakken van crèpepapierpropjes. Het is in ieder geval geen creatieve activiteit, eigen gedachtes en oplossingen worden niet gestimuleerd. Dit impliceert niet dat enkel activiteiten met volledige vrijheid creatief te noemen zijn.

Je kunt ook juist activiteiten verzinnen die ingaan op een of twee van de drie aspecten van een creatief proces. Het belangrijkste is dat de invulling van het kind door fantasie of (materieel) experiment niet geremd wordt. Hoe kun je de creativiteit van een kind nu stimuleren? Misschien is dat niet de juiste vraag om te stellen. Net zoals je het leren lopen in principe niet hoeft te stimuleren, hoeft dat ook niet bij creativiteit. Wel moet er de mogelijkheid geschapen worden om creatief bezig te zijn. Een betere vraag is dus hoe je de juiste randvoorwaarden schept voor je kind om zich creatief te kunnen ontwikkelen.

  Laden...