Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Gratis kleurplaten downloaden? Bekijk kleurplaten in onze speelgoedwinkel!

Kleurplaten

De een vindt het geweldig. De ander is er niet voor te porren. Dan is de kleurplaat een uitkomst! Voor de een is het kleurtjes erbij en bezig zijn ze voor de komende uren. Terwijl er bij andere kinderen eerst een goed thema moet worden bedacht, met daarbij ook nog eens de perfecte plaat, voordat ze aan de slag kunnen. Als ze dan eenmaal bezig zijn, vinden bijna alle kinderen het wel weer erg leuk. Bijkomend voordeel is, dat ook bijna alle kinderen rust vinden in kleuren.

De mogelijkheden zijn eindeloos, want een kleurplaat hoeft niet alleen met potlood of viltstift ingekleurd te worden. Dit kan ook met waterverf, acrylverf of bijvoorbeeld wasco. Sinds een paar jaar zijn de glitterpennen en gelpennen ook niet meer weg te slaan bij kleurplaten, om alles nog eens een extra accent te geven.

En ben je klaar met je prinses en prins op een aparte kleurplaat? Pak dan een stuk karton en ga lekker knutselen, verf je eigen droomachtige kasteel, knip prins en prinses uit en plak ze bij het kasteel. Wat een gaaf avontuur! Maar ook voor de stoere kinderen onder ons, is dat heel leuk te doen met de raceauto's van Cars, middenin een racecircuit van de Piston Cup! En de laatste tips: Dinosaurussen in een oerwoud of Mickey en Minie bij een meertje met een picknickmand....Wauw! Ik heb er zin in! Zoek de mooiste kleurplaat uit van jouw fantasie en kleur en knutsel erop los!

Kleurplaten

Kleurplaten zijn er in zo ontzettend veel soorten, dat als je alles bij elkaar hebt, het een grote chaos wordt. Dat is de reden, waarom het in verschillende categorieën wordt geplaatst. Dit is veel eenvoudiger en overzichtelijker. Want elk kind is anders en heeft andere interesses. Kleurplaten zijn niet alleen qua uiterlijk aantrekkelijk, maar ook qua motoriek is het een mooie uitdaging. Want binnen de lijntjes kleuren is ook nog een ding. In het begin zal het moeilijk gaan, maar daar heb je speciale kleurplaten voor. Als het wat makkelijker gaat, kunnen de moeilijkere tekeningen op tafel komen, zodat de uitdaging ook blijft bestaan. Kijk maar eens naar de volwassen kleurplaten. Daar ben je nog wel uren zoet mee!

  Laden...