Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Leuke kinderstep kopen? Step door onze webshop

De kinderstep. Snelheid, motoriek, behendigheid en wedstrijdjes. Alle componenten komen aan bod. Kleintjes worden groot. Voor elke leeftijd is er wel een kinderstep vanaf 2 jaar tot volwassen steps. Van traditioneel tot hippe licht aluminium stepjes, mooie kleuren, stoere designs, steppen met driewielen die rijden als een longboard. Je vind in ons assortiment een ruim aanbod van steps, kijk rustig eens rond.Kinderstep kopen

De step heeft een aantal eigenschappen die overeenkomen  met de fiets, zoals wielgrootte en helling van de stuuras. Maar juist voor de step geldt dat de plankhoogte boven het wegdek belangrijk is. Op een goed ontworpen step kunnen langdurig snelheden van 30 km/u gehaald worden. Vanwege het lage zwaartepunt is een step stabieler dan een fiets, dus voor kinderen handig voor het begin van de wegverkenning en hun evenwicht!

Voor de kleinere onder ons zijn de kindersteps van Peppa Pig en Paw Patrol superstoer! Maar ook kindersteps voor de grotere onder ons moet je niet onderschatten. Bijvoorbeeld een kindersteps met luchtbanden, zoals een Volare autoped 16 inch. Heeft een perfecte wegligging en is geschikt van 7-10 jaar ongeveer.

Herkomst van de step:

De step was oorspronkelijk als vervoermiddel bedoeld. Vanaf de jaren zeventig herwon de step langzaam weer populariteit onder volwassenen. De step wordt tegenwoordig niet alleen ingezet als speelgoed (ministep) maar ook steeds meer voor vervoer, recreatie en wedstrijdsport. Verder wordt de step steeds vaker op de werkvloer gebruikt, voor interne verplaatsingen in grote bedrijven. De step geniet dan de voorkeur boven de fiets, omdat er relatief weinig ruimte nodig is voor stalling en opstappen. Bovendien heeft de step een hoge stabiliteit bij lage snelheid en heeft hij weinig onderhoud nodig.

  Laden...