Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Hot Wheels kopen? Bekijk Hot Wheels in onze webshop!

Hot wheels

Hot Wheels is spectaculair speelgoed om mee te spelen, je kan ermee racen, stunten, crashen zodat je een echte belevingswereld kan creeren, pak de banen en ga stunten met je vriendjes!

Hot wheels

Hot Wheels, ten onrechte vaak geschreven als Hotwheels, is een Amerikaanse producent van modelauto's. Hot Wheels is onderdeel van het Mattel-concern. Het merk werd in geïntroduceerd 1968 geïntroduceerd met 16 fantasiemodellen. In 1969 was de verkoop tien keer hoger dan verwacht. Men breidde het assortiment uit tot 40 modellen.

De laatste jaren is Hot Wheels zich ook op andere markten gaan begeven, onder meer ingegeven doordat ze een Ferrarilicentie kregen. Het moederconcern Mattel heeft concurrent Matchbox onder haar vleugels, waarbij de strategie is dat Matchbox meer voor kinderen is en Hot Wheels meer voor oudere kinderen (en verzamelaars). Eind 2005 bleek dat men ook met de 1:64 schaalauto's meer richting de modelauto en verder van de speelgoedauto af wilde, door de First Editions gefaseerd uit te geven. Daardoor kwamen de eerste "First editions" van 2006 al in 2005 op de markt. Een van de duidelijkste aanwijzingen dat men voor verzamelaars gaat maken is wel het prototype van de B.A.T. dat door Bertone meer dan 30 jaar geleden is gemaakt.

  Laden...