Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Hello Kitty speelgoed kopen? Kijk voor Hello Kitty in onze webshop!

Hello Kitty

Hello Kitty is een Japans figuurtje wat over de hele wereld bekend is. Hello Kitty werd in de jaren zeventig voor het eerst op de markt gebracht en is zinsdien niet meer weg te denken, in de wereld van kleine meisjes. Zippytoys biedt een ruime keuze Hello Kitty artikelen, kijk rustig op Zippytoys rond.

Hello Kitty

Hello Kitty is een Japans figuurtje rond een meisje met een strikje in het haar. Alhoewel veel mensen denken dat ze een kat is, is Hello Kitty een meisje. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereld beroemd merk.

Hello Kitty  werd door de Japanse ontwerper Yuko Shimizu in 1973 bedacht. In 1974 werd ze in Japan op de markt gebracht en in 1976 werd hello Kitty in Amerika op de markt gebracht. Een kleine portemonnee was het eerste artikel waar hello Kitty op verscheen.

Eiegnlijk heet Hello Kitty "kitty White " omdat ze is getekend als een meisje met een witte huidkleur. Ze was bedacht als een meisje met  een rode strik aan haar linkeroor en het bijzondere aan het ontwerp is dat ze geen mond heeft.  Hello Kitty woont samen met haar ouders George en Mary en tweelingzusje Mimmy in Londen.

Mimmy had oorspronkelijk een gele strik om haar rechteroor. Hello Kitty heeft een kat: Charmmy Kitty. Ook wordt ze vaak gezien met een blauwe muis met de naam Flat of Joey, een gele eekhoorn Rory, een roze schaapje Piano, een wit konijn met roze muts genaamd My Melody en twee aapjes, Timmy en Tammy. Aanvankelijk was Hello Kitty een reeks speelgoedproducten, ook was er een educatieve animeserie voor kinderen.

In elke aflevering kunnen jonge kijkers nieuwe dingen leren, zoals rekenen, schrijven en lezen. Tegenwoordig is de naam Hello Kitty aan miljoenen producten verbonden, waaronder zelfs zaken die zich niet op kinderen richten.

  Laden...