Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

SES creative gips kopen? Bekijk voor gips gieten onze webshop!

Gips gieten

SES gips gieten. gips verven, gips afdrukken maken het kan allemaal met de complete knutselsets van SES gips gieten. Met de SES gips gieten sets maak je de leukste paarden, dino's, vlinders en nog veel meer, trek je oude kleren aan, ga lekker knutselen met SES gips gieten.

SES Gips gieten

Met SES gips gieten kun je hele bijzondere voorwerpen, dieren gieten die na het drogen ook geschilderd kunnen met de bijbehorende artikelen.

SES gips gieten vind je hier in de webshop van Zippytoys, bekijk ons ruime assortiment van SES gips gieten, wie weet ga je dit weekend nog lekker knutselen.

Zelf Gips gieten

Vertel de kinderen dat ze vandaag zelf een gips gaan maken en gieten. Weten de kinderen wat dat is? Laat eventueel een voorbeeld zien. Leg vervolgens uit wat precies de bedoeling is (praten en uitleggen):

Maak samen met de kinderen van gipspoeder en water een mengsel (voor verhouding, zie verpakking). Vul daarna een grote bak met een laagje vochtig zand (minimaal 5cm). Vervolgens mag een van de kinderen zijn of haar hand in het zand drukken, zodat er een mooie afdruk in het zand blijft staan. Twee handen naast elkaar kan ook. Zorg dat de kinderen een goed gespreide en diepe afdruk maken. Nu kan het volgende kind zijn handafdruk in het zand maken. Wanneer je meerdere kinderen in dezelfde bak hun handafdruk laat maken, zorg dan dat je later nog weet welke hand van wie is. Noteer dit bijvoorbeeld op een papiertje. Je kan natuurlijk ook zelf wat bedenken om te kunnen gieten.

Vervolgens giet je het gipsmengsel over de afdruk en over het gehele zandgedeelte, zodat er een 'plaat' ontstaat, van min 2 cm dik. Laat het gips een etmaal drogen!

Wanneer het gips droog is, draai de bak om zodat de gipsplaat eruit valt. Veeg het overtollige zand eraf. Nu mogen de kinderen hun eigen afdruk een mooi kleurtje geven met waterverf.

  Laden...