Zippytoys: hét enige online warenhuis voor kinderen, jeugd, ouders, scholen en verenigingen
 • Voor 17.00 uur besteld morgen in huis*
 • Verzendkosten vanaf € 3,95
 • 14 dagen retourrecht
 • Bezorging via PostNL
 • Extra voordeel vanaf € 30,-
 • Ook voor grotere aantallen

Brandweerman Sam kopen? Kijk snel in onze webshop!

Brandweerman Sam

Beleef de avonturen van Sam en de andere brandweermannen. Stap snel in je brandweerwagen en haast je naar de brand, doe snel je helm op en je waterpistool op je rug zodat je gelijk kan gaan blussen!  Of schiet samen met de andere brandweermannen te hulp, om een poes uit een boom te redden! Er is altijd bij Zippytoys, wel wat te beleven met brandweerman Sam.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Brandweerman Sam

Brandweerman Sam is een Engelse ( Wales) televisieserie voor kinderen, de lokale televisiezender S4C begon vanaf 1985 met uitzenden van deze serie. De televisieserie toont de avonturen van een brandweerman in het fictieve Welshe dorpje Pontypandy (een samenvoeging van twee echt bestaande dorpen, Pontypridd en Tonypandy).

In de Nederlandstalige reeks vertaald als Piekepolder. Sam de brandweerman woont in het aan zee gelegen plaatsje Piekepolder. Onder toeziend oog van commandant Staal komen hij en zijn collega’s Elvis en Jenny in actie bij brand of als er iemand in nood is, af en toe worden ze geholpen door helikopterpiloot Tom.

Vaak moet de brandweer uitrukken door toedoen van Norbert Puk, een bezig jongetje dat regelmatig in de problemen komt maar het niet slecht bedoeld. Na drie reeksen leek er in 1994 een einde aan de serie te komen, maar Sam bleef populair waardoor in 2003 er nieuwe reeksen van de serie werden gemaakt. Doordat de computertechnieken ook in de loop der jaren waren verbeterd, kom er een mooiere animatie worden gemaakt waardoor de ook konden bewegen.

De meest recente afleveringen zijn helemaal computer geanimeerd. Dit gaat sneller waardoor het ook goedkoper is. Over de hele wereld is de serie te zien en zijn er al meerdere afleveringen gemaakt. De hoofdpersonen zijn de leden van enkele gezinnen: een loodgieter en verpleegster met een kind, een visser en zijn vrouw en twee kinderen, en een alleenstaande vrouw met een kind 'Norbert'.

Verder zijn er een buschauffeur en het brandweerpersoneel, commandant Staal, helikopterpiloot Tom, Sam, Elvis en één brandweervrouw Jenny. Sinds de film Helden , bv/d storm is er ook een brandweerman die Arnoud heet en een brandweervrouw die Ellen heet, bijna elke uitzending vraagt wel één personage om hulp. De serie bevat veel kinderhumor. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan brandveiligheid in huis.

  Laden...