Online Speelgoedwinkel Zippytoys: online speelgoed kopen in De speelgoedwebshop!
 • Voor 21:00 uur besteld morgen in huis*
 • Verzendkosten vanaf € 3,95
 • 14 dagen retourrecht
 • Extra voordeel vanaf € 30,-
 • Ook voor grotere aantallen

Zippytoys Blog

 • Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum!

  Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum!

  Het zal je maar gevraagd worden: "Zou je met je eigen werk willen exposeren in het Anton Pieck Museum?" Voordat je zomaar 'ja' zegt op alles wat iedereen van je wilt, moet je natuurlijk even research doen en weten wie Anton Pieck eigenlijk is...Want waar kom je terecht met je schilderijen? Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum!

  Anton Pieck (1895 - 1987) staat bekend om zijn romantische, levendige tekeningen uit een nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in de Efteling. Anton Pieck kon zich meten aan de groten uit Engeland en dat is erg knap voor een Nederlander uit die tijd! Hij heeft in zijn tekeningen veel kenmerken die elke keer terugkomen. Een soort van handelsmerk. Dat heeft Jan van Haasteren nou ook. Ze horen misschien wel een klein beetje bij elkaar, alleen dan met een generatiekloof...

  Nee, het is niet zo dat Jan van Haasteren helemaal verzot is op legpuzzels. Het begon gewoon bij een schets, dat werd een tekening en later een puzzel. Dat was het begin en dat gaat nog steeds door. Nu nog steeds, op zijn tweeëntachtigste , komen er ongeveer drie tekeningen van zijn hand, die een puzzel worden...En elke dag tekent of kleurt hij iets, want er gaat bijna geen centimeter verloren op de platen van Jan van Haasteren...Van 150 stukjes tot aan 5000 stukjes, het blijft fascinerend om naar te kijken...

  Mocht je nu een echte Jan van Haasteren-fan zijn, dan is dit de kans om schetsen en nooit eerder vertoonde tekeningen van hem te zien. En wel in het Anton Pieck Museum in Hattem. Ik denk dat dat een hele eer is, met zo'n grootmeester in dezelfde ruimte...Dus Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum! Vanaf maandag 16 april tot aan 31 oktober is deze unieke expositie te zien.

   

   

   

   

   

 • Lego voor meisjes? Lego Friends!

  Lego voor meisjes? Lego Friends!

  Als je denkt dat Lego alleen voor jongens (en mannen) is, dan heb je het mis! Ook meisjes houden van Lego. De huizen en de eilanden zijn gewoon helemaal te gek!Denk maar eens aan het Moderne Huis (Nummer 31068) Van Lego Creator. Je kunt er drie mooie dingen mee bouwen en dan ook nog eens je eigen gang gaan. Dit zijn mooie speel sets voor jongens en meiden. Maar als je echte Lego meiden sets wilt hebben dan gaan we voor iets anders. Lego voor meisjes? Lego Friends!

  Heart Lake City is bedacht om meiden nog meer te prikkelen voor Lego. Handig en slim! Het ruimtelijk inzicht is bij kinderen die veel met Lego spelen een stuk groter dan de meeste kinderen die niet veel met Lego spelen! En ook de "meisje-meisjes" kunnen zich helemaal vinden in de onderwerpen van Lego Friends!

  Je kunt er met vriendinnen heerlijk genieten van een pizza in de pizzeria van Heartlake City. Daarna stappen jullie in de camper om heerlijk aan het strand te gaan slapen. Na het wakker worden kunnen jullie zo doorrijden naar het Kunstcafé van Emma, die daar al haar kunstwerken showt. Heerlijk, zulke weekenden!

  Meisjes houden van pruttelen, mode, lol maken en huisdieren. Speciaal daarvoor is Lego Friends ook opgezet. Om het de meiden ook naar hun zin te maken.  Rond de zomer van 2018 komen er weer nieuwe Lego Friends sets op de markt, juist voor de stoerdere meiden onder ons. Zoals bijvoorbeeld verschillende soorten sporten (Het sportstadion, bijvoorbeeld) en auto's. Meiden vinden dat ook leuk,  een hele nieuwe wending in het grote Lego verhaal vol avontuur.

  Elk jaar komen er meer nieuwe Lego speelsets bij dan dat er weggaan. Hoe gaaf is het om je stad jaar na jaar te kunnen uitbouwen. Lego voor meisjes? lego Friends!

   

   

 • Hoe wordt stoepkrijt eigenlijk gemaakt?

  Hoe wordt stoepkrijt eigenlijk gemaakt?

  We spelen al jaren met stoepkrijt. De hele oprit wordt mooi gekleurd en de hele stoep staat vol met paarden en regenbogen. Ook is stoepkrijt handig voor spelletjes, zoals een hinkelpad. Zo weet iedereen de lijnen te vinden. Toch is stoepkrijt een raar goedje. Want, ook al tekent het fijn op de stoep...Hoe wordt stoepkrijt eigenlijk gemaakt?

  Stoepkrijt wordt bijna altijd van gips gemaakt. Gips wordt gemaakt van brokken calciumfosfaat, een soort zout uit de natuur. Calciumfosfaat wordt gedroogd en fijngemalen. Daardoor ontstaat poeder: Gips. Door het gips te mengen met een kleurtje en wat water, ontstaan verschillende kleuren krijt. Na het kleuren worden ze verschillende mallen gedroogd en krijg je je stoepkrijtstaven. Ook kunnen ze in verschillende vormen worden gegoten, zoals de stoepkrijteieren. Hoe gaaf is dat!

  Stoepkrijt en krijt waarmee op schoolborden geschreven wordt, worden op dezelfde manier gemaakt. Schoolbordkrijt is alleen iets dunner om makkelijker mee te kunnen schrijven en is iets compacter gemaakt, waardoor hij iets steviger wordt. Schoolbordkrijt wordt op scholen vaak gebruikt in het wit, maar ook hiervan bestaan er mooie kleuren.

  Stoepkrijt is dikker en iets grover gemaakt, zodat er sneller kleur vanaf komt. Hele bomen en kastelen kun je ermee inkleuren in je stoeptekening. Nieuw op de markt zijn de mandala's voor stoepkrijt.

  Mandala's zijn al jaren op de markt en een groot succes, vanwege hun rustgevende aspecten. Nu zijn er ook stevige plastic mandala vormen verkrijgbaar voor het krijten op de stoep en ze zijn er in veel soorten en maten. De stoepkrijt mandala's zijn er ook in helden en heldinnen figuren!

  Dus nu het goede weer en de zomer eraan komt, kunnen de kinderen weer lekker naar buiten. En een van de de dingen waar ze zich vast mee kunnen vermaken, is stoepkrijten. Veel plezier!

   

 • Wat is er zo leuk aan Playmobil? Nou, heel veel!

  Wat is er zo leuk aan Playmobil? Nou, heel veel!

  Eigenlijk hoeven we hier niet zoveel op te antwoorden, hè. Vaak spreekt het voor zich. Maar omdat Playmobil zo ontzettend veel producten in zijn assortiment heeft, gaan kinderen nog wel eens twijfelen. Waar moeten ze nu eigenlijk voor kiezen. Logisch.  Wat is er zo leuk aan Playmobil? Nou, heel veel!

  Te beginnen bij het begin: Playmobil 1.2.3. is er voor de allerkleinsten al om mee te leren spelen. Playmobil 1.2.3. is leerzaam, veilig en vrolijk gemaakt voor peuters vanaf ongeveer 18 maanden die al meer willen dan alleen kijken. Neem bijvoorbeeld de Playmobil meeneemboerderij. Hij is handzaam, herkenbaar door alle leuke diertjes en peuters kunnen hier rustig aan rollenspellen mee gaan oefenen. Net als bij opa en oma of op de kinderboerderij. Zo worden de fijne motoriek, de oog- handcoördinatie en de spraakontwikkeling gestimuleerd. Een perfect begin dus!

  Voor de iets grotere kinderen zijn er ook grotere artikelen te krijgen. Kijk maar eens bij de Playmobil Paardrijclub. Het is een hele manege op zich en er zijn ontzettend veel sets bij te krijgen. Zo heb je een hele dagtaak aan het paardrijden en het verzorgen ervan! Heerlijk voor alle paardenmeisjes en ze hebben elke keer iets nieuws om op hun verlanglijstje te zetten.

  Voor de koningen onder de kinderen zijn er natuurlijk ook verschillende Playmobil sets te verkrijgen. Van eng (denk maar aan de ghostbusters) tot aan draken en ridders. En ook voor elke portemonnee is er iets leuks te verzinnen van Playmobil. Zelfs als het wat duurder is, de kwaliteit van Playmobil is stevig en duurzaam. Het  gaat letterlijk meer dan veertig jaar mee! Er zijn nog heel wat Playmobil sets vanuit de eerste lichting uit de fabriek , waar nog steeds mee gespeeld wordt. Die eerste lichting was in 1974...Dus Playmobil heeft zijn naam dubbel en dwars waargemaakt!

   

   

 • Is brandweerman Sam de held van de buurt?

  Is brandweerman Sam de held van de buurt?

  Wie redt de kat, als hij niet meer uit de boom durft? Brandweerman Sam! Wie redt het schaap uit een brandende stal? Sam! Wie helpt jou oversteken over een drukke straat? Sam de brandweerman. Dus: Is brandweerman Sam de held van de buurt?

  Heerlijk is dat toch, als de kinderen een held hebben. Papa of mama is een held, dat altijd! Maar als ze een idool hebben, waar ze echt tegen opkijken en na willen doen, in al hun goedheid? Dat vind ik gaaf! Nu is Sam ook een echt held, dat staat buiten kuif. Brandweermannen verdienen het om op een sokkel geplaatst te worden. En voor de meeste kinderen, doet Sam dat ook. Dus aan de slag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat!

  Met deze brandweerman in het leven van je (b)engel begin je de dag goed. Met Sam op je muur, wordt ie wakker met een goed gevoel! Lekker ontbijten en even goed wakker worden met je favoriete televisiefilmpje...Juist! Van zijn favoriete brandweerman. Ook spelletjes en puzzels zijn van onze held te krijgen en dus kan je peuter zich de hele dag vermaken met alles wat daarmee te maken heeft.En soms kun je zelfs slapen in de speeltent van Brandweerman Sam...

  Brandweerman Sam bestaat al sinds 1987 en is geboren in Engeland. In 1990 werd de televisieserie ook in Nederland getoond en werd een groot succes. Kinderen vinden hem een held, hij doet altijd zijn best en is een voorbeeld voor velen. Al van kleins af aan is de serie interessant, ook vanwege de primaire kleuren die goed gebruikt zijn in de serie. Ze zijn begonnen met een stop-motion beweging, dat wil zeggen dat er van elke beweging een foto wordt gemaakt en je dat achter elkaar afspeelt. Brandweerman Sam blust zijn verhalen en series nog lang niet uit!

   

   

 • Wat knutselen we vandaag? Paaseieren natuurlijk!

  Wat knutselen we vandaag? paaseieren natuurlijk!

  De hele dag lekker vrij. Een beetje pruttelen en een beetje huishouden doen. De boodschappen hebben we op tijd binnen, anders wordt het veel te druk in de stad. En dan na de koffie: "Mam! Wat knutselen we vandaag? Paaseieren natuurlijk!"

  Nu zijn er zo ongeveer twintig verschillende soorten eieren te krijgen, alleen al in een speelgoed webshop. Dus is het aan jezelf om te kijken waar jij het liefst mee knutselt. Of wat het meest handige is! Zwaardere, houten eieren zijn niet makkelijk in een paastak! Het is maar net waar je het voor wilt gebruiken.

  Voor de kleintjes onder ons zijn er eierwikkels te krijgen van bijvoorbeeld Frozen en Paw Patrol. Lekkerder kan hun paasei niet worden, toch? Het voordeel van de eierwikkels is, dat de eieren zelf niet gekleurd raken van de geverfde soorten. Zo blijft het ei puur natuur!

  Pasen betekent zoveel meer dan alleen eieren schilderen, de meeste kinderen vinden paashazen ook heel leuk. En het is natuurlijk al een feestje om paashazen te knippen, te kleuren en aan een lijntje op te hangen om je eigen feestslinger te maken.  Er zijn veel leuke kleurboeken te krijgen, waar je de tekeningen mooi kunt uitknippen. Hang er een paar veertjes bij aan en je paasversiering is helemaal compleet!

  Mocht je nu niet zo van knutselen houden, dan zie je er waarschijnlijk nu al tegenop! Misschien is dan een leuke, kleurrijke, kant-en-klare vlaggenlijn of feestversiering iets voor jou! Geen gedoe en toch sfeer in huis! Als het nu lekker weer is, kunnen er ook vlaggenlijnen buiten hangen! Dat is nog leuker paaseieren zoeken voor de kinderen! Nog een laatste tip: Vandaag voor 21 uur besteld, is voor de Pasen nog in huis (mits op voorraad natuurlijk)! Dus aan de slag, fijne Pasen!

   

   

   

   

   

   

 • Waar komen buurman en buurman vandaan?

  Waar komen buurman en buurman vandaan?

  Bijna iedereen kent buurman en buurman wel. Die twee klungelige mannetjes in hun rode en gele trui. Maar wat is nu het taaltje dat ze spreken? En wat betekent "a je to!" eigenlijk? Oftewel: Waar komen buurman en buurman vandaan?

  Buurman en Buurman zijn bedacht in Tsjechië  in 1976. Daar heetten ze Pat en Mat. Hun eerste film is uitgekomen in 1976 met een speciale 'stop motion' techniek. Dat betekent dat de poppen bij elke beweging opnieuw op de foto worden gezet. Een tijdrovend werkje...Deze eerste film heette "Het avondeten". Dit filmpje ging over een ei dat tot leven kwam...

  Omdat buurman en buurman best klunzig zijn en vaak zelfgemaakte problemen willen oplossen zijn ze erg geliefd bij een groot publiek. Vanaf de jaren negentig zijn ze wereldwijd beroemd geworden, met hun grappige filmpjes zonder woorden, alleen "a je to!", wat " en zo is het!" betekent.

  Ook al is de laatste aflevering in 2004 gemaakt. Buurman en buurman is een ontzettend populair duo. Ze zijn dagen druk met dingen repareren, zonder dat ze altijd een goede oplossing hebben. Maar het moraal van het verhaal? Ze hebben het in ieder geval geprobeerd!  Zo zijn er veel mensen die zich met ze kunnen identificeren. Dat is dan ook vast de reden waarom ze zo ontzettend leuk gevonden worden.

  Kinderen vinden buurman en buurman ook erg leuk, omdat ze weinig praten in hun verhaaltjes en toch veel zeggen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er voor de kleinere ook Memo spellen en leuke gereedschapskisten van buurman en buurman zijn.

  Ook in de meeste kinderkamers is buurman en buurman niet meer weg te denken. Er zijn gave dekbedden van dit mooie duo. Op dit moment zijn er zelfs  buurman en buurman feestversieringen en servetten te verkrijgen. Hoe leuk is dat?

   

   

   

   

   

 • Paw Patrol speelgoed? Niets is te dol!

  Paw Patrol speelgoed? Niets is te dol!

  Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel op de markt. Bijna alles is te krijgen. Niet gek dat Paw Patrol dan deze slogan heeft! Het is natuurlijk ook wel het ultieme cadeau  voor kinderen. Jongens en tegenwoordig ook meisjes, kunnen hun hart ophalen en zich helemaal inleven in deze "helden-honden". Paw Patrol speelgoed? Niets is te dol!

  Paw Patrol is begonnen in 2013 met een superserie op Nickelodeon Jr. over zes heldhaftige puppy's en hun leider, Ryder. Met zijn zevenen zijn zij Paw Patrol en beleven zij veel avonturen door problemen op te lossen in Adventure Bay, vlakbij het Paw Patrol Hoofdkwartier. Geen taak is te groot, geen pup is te klein. Oftewel: Niets is te dol!

  Het is leuk om te zien, dat kinderen zich goed kunnen herkennen in een van de pups van Paw patrol. Iedere pup heeft zijn eigen karakter en een eigen doel. Zo is er voor ieder kind wat wils! Het deuntje is al snel heel herkenbaar en kan de hele dag gezongen worden! (Ja, ook bij ouders blijft het liedje in het hoofd zitten...) Maar ja...Je lieveling op zijn Volare Paw patrol fiets of zijn Paw patrol loopauto is natuurlijk de held, dus moet er wel een overwinningsdeuntje uitkomen!

  Maar zoals bij ieder goede kinderserie, zit er ook aan deze serie een moraal. En dat is hierbij elkaar helpen! Of het nu gaat om aangespoelde walvissen of poesjes die niet meer uit de boom durven. Het Paw Patrol team staat voor iedereen klaar. Als alle kindjes dat nu ook leren in het echte leven...

  Het speelgoed van de Paw Patrol is niet meer te tellen.  Er is zo ontzettend veel. Ik zou zeggen, ga lekker neuzen in de webshop, want: Paw Patrol speelgoed? niets is te dol!

   

 • Squishies kopen? De mooiste squishies komen eraan!

  Squishies kopen? De mooiste squishies komen eraan!

  Ze zijn niet meer weg te denken bij ons in huis...Squishies! Bij binnenkomst zie je ze al liggen in de bijkeuken. De Squeezie donut gaat altijd mee ergens heen, die is handig om vast te pakken.."En, mam, als ik mijn zakgeld heb, gaan we dan... Squishies kopen? De mooiste squishies komen eraan! "

  En inderdaad, er zijn nog meer nieuwe soorten Squishies onderweg. Die hebben de kinderen al gezien. Dan heeft het woord "geduld" een hele andere betekenis, kan ik je vertellen! Dus blijf de webshop bekijken voor de nieuwste Squishies van Nederland!

  Ondertussen zijn er meerdere squishies bij ons thuis te vinden. De leukste plek voor een shuishy? Op de wc! Dat is nog eens tijdverdrijf. Er zijn nu al verschillende soorten, net zoals de pakjes Kawaii Squeezies Food (is hetzelfde woord voor Squishies) die een verrassing zijn, van wat voor soort je krijgt! Het enige dat je weet, is dat het om eten gaat. Het uitpakken is al een feestje op zich!

  Squishies zijn gemaakt van langzaam schuim, een soort kneedbaar foam. Het mooie van deze stressknijpers, is dat kinderen ze geweldig vinden, je er rustiger van kan worden en ze vooral "te schattig", "zo fluffy!" en " zo lekker zacht zijn".  Dat je er niet mee moet gaan trekken en verdraaien, is wel een beetje logisch. Thuis vertellen dat kinderen dat wel aan de ouders. Scheurtjes maken een Squishie niet mooier, dus voorzichtigheid is geboden!

  Maar een ding staat vast. Een Squishie voelt echt wel erg lekker en als er eentje voorhanden is, is het moeilijk te weerstaan om er toch eventjes aan te voelen... Squishies kopen? De mooiste Squishies komen eraan! Elke keer nieuwe en ze worden echt steeds mooier. Voor nu zijn de Squeezies Lachgezichten en de sportieve ballen van de Squeezies Sport bij ons nog favoriet.

   

   

 • Klaparmband, waar koop je die?

  Klaparmband, waar koop je die?

  Bij klaparmbanden denk ik altijd meteen terug aan vroeger. Die waren helemaal het einde en iedereen liep ermee! Ook in de klas vond de meester het geweldig...(Maar niet heus) Iedereen die zich verveelde, zat met zijn armband te klapperen. Wat zal dat een naar geluid zijn geweest voor de leraren van toen! De klaparmband, waar koop je die?

  De klaparmband van toen is weer helemaal terug! Nog steeds het buigzame metaal als materiaal, maar nu met een moderner hoesje van plastic of stof. Ook de motieven zijn anders  dan toen. Alhoewel er nog verschillende retro-klaparmbanden te verkrijgen zijn, hoor. Maar waar koop je ze nu eigenlijk nog? Nou, bij Zippytoys!

  Soms, als je over een markt loopt, vind je ze nog bij de vintage kraampjes en vergeet ook rommelmarkten niet. Daar heb je af en toe ook leuke klaparmbanden van toen. Maar de klaparmband Eenhoorn die is helemaal van nu!

  Er zijn meerdere soorten gekleurde klaparmbanden, die ook geschikt zijn, om om de mouw van je jas te klappen, zodat je zichtbaarder bent voor andere weggebruikers. Ook kun je ze om de broekspijp doen, zodat je broek niet vies wordt, door bijvoorbeeld de kettingkast van de fiets. Scheelt weer een was in de wasmachine!

  Dus ondanks dat de leraren er last van kunnen hebben, zijn de klaparmbanden een goede keus! Het is leuk om te doen, het staat grappig, het is zinvol voor onderweg en je kunt minder vies worden! Wat wil je nog meer?

  Oh ja, alleen de vraag: Klaparmbanden waar koop je die? Daar heb je nu zeker antwoord op! Acht verschillende soorten en prijzen klaparmbanden in meer dan twintig uitvoeringen. Daar kun je vast een keuze uit maken! Meerdere soorten worden in assorti geleverd, dus meer bestellen is altijd een goed idee!

Artikelen 1 tot 10 van 34 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
  Laden...