Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Zippytoys Blog

 • Spelletjes waarbij je moet praten

  Spelletjes waarbij je moet praten.

  Spelletjes waarbij je moet praten. Heel veel mensen kletsen de hele dag door. Als je eens goed luistert naar hoeveel anderen praten, is het best grappig te bedenken dat als er gepraat moet worden, het ineens heel anders is voor velen!

  Er zijn heel veel spelletjes waarbij je moet praten. Je hebt hele serieuze over gevoelens enzo, maar ook hele grappige, zoals "Kletspraat". In Kletspraat trek je een kaartje met 3 woorden, die je in een gek verhaal moet verstoppen. De verhalenverteller haalt de meeste punten door een zo geloofwaardig mogelijk "kletspraatje" te houden. Lachen!

  Nog meer spelletjes waarbij je moet praten, is de o zo populaire "30 seconds" Die wordt zelfs door BN-ers gespeeld op de televisie! Bij dit leuke Partyspel krijg jij een woord te zien, dat je moet omschrijven, maar niet mag zeggen. Moeilijker dan je denkt. Wel erg lachwekkend, omdat de ander geen idee heeft, waar het over gaat en jij het woord er wel uit wil trekken!

  30 Seconds is er in meerdere varianten. Dat is wel zo makkelijk. Niet iedereen (zeker de jongere garde niet) weet nog wie de Golden Earring is (wat zijn wij dan ineens oud...) Daarvoor is er de "30 seconds Every Day Life". Dit is de variant van alledaagse woorden, die je mooi omschrijven mag. Deze Every Day is zelfs Speelgoed van het Jaar 2017 geworden. Dat wordt dus gieren op een feestje!

  Spelletjes waarbij je moet praten, maar waar je intelligenter van wordt (zeggen ze) is bijvoorbeeld het spel van "De slimste mens". Dit speel je zo ongeveer hetzelfde als het gelijknamige televisiespel, maar dan iets simpeler. Wel heb je de moeilijke en de makkelijke vragen en heb je ook een elektronisch bord voor de tegenstanders, maar hierin kun je alsnog verliezen, als je het minste geld hebt.

  Erg gezellig en toch leerzaam, het kan nog!

 • Welk opblaasbaar zwembad past bij mij

  Welk opblaasbaar zwembad past bij mij

  Overal waar je kijkt, zie je zwembaden voorbij komen in heel veel soorten en maten. Als het erop aankomt, vind ik het altijd lastig om te kiezen...Welk opblaasbaar zwembad past bij mij?

  Natuurlijk moeten we daarbij kijken of er ook kinderen in het zwembad komen. En of zij een diploma hebben! Anders is een opblaasbaar babyzwembad handiger dan een groot zwembad. Mocht je er nu in willen kunnen zwemmen, dan is een lekker groot en stevig zwembad een beter formaat. Wat dacht je van een opzetzwembad van 8 meter bij 4,5 meter! En dan ook nog eens zo diep, dat je er echt in kunt zwemmen, namelijk 1,30 meter diepte! Dit soort zwembaden zijn er ook, zij heten Atlantis. Het zwembad kan zowel ondergronds als bovengronds gebruikt worden. Dat kan allebei mooi zijn.

  Dat zwemmen goed voor je spieren en gewrichten zijn, dat weten veel mensen. Dat je met zwemmen calorieën verbrand, dat weet ook bijna iedereen. Dat je van in de buitenlucht met de zon op je lijf en relaxed dobberen in het water heel ontspannen wordt, is ook algemeen bekend. Dus eigenlijk heeft een zwembad alleen maar voordelen!

  Wat een alternatief is, voor een groot opzetzwembad is een opblaasbaar zwembad. Handig weer op te bergen en ook praktisch als je niet zo'n grote tuin hebt! Het is lekker om ook dan de verkoeling op te kunnen zoeken. Even de tuin opmeten is ook wel een handig plan, voordat je een zwembad uitzoekt, die precies in je mooie bloemen terechtkomen! Ook voor op het balkon zijn er leuke zwembadjes te krijgen met net even andere formaten of afmetingen. Zo kun je hem rustig neerzetten, zonder dat de zijkanten ergens achter blijven hangen. Heerlijk om in te poedelen of pootje baden...Drankje erbij, boekje erbij, en genieten maar!

 • Handige drinkbeker voor school

  Handige drinkbeker voor school

  Handige drinkbeker voor school, vind je bij Mepal. Bij Mepal maken ze lekvrije drinkbekers, welke enorm handig zijn voor schoolgaande kinderen. Doordat Mepal een systeem heeft bedacht, blijven de drinkflessen en drinkbekers lekvrij. Hierdoor kunnen kinderen de bekers makkelijk in hun tassen meenemen zonder dat er drinken in hun tassen komt.  Een bijkomend voordeel van de lekvrije drinkbekers is, dat ze zeer eenvoudig en makkelijk schoon te maken zijn. Je kan de bekers gewoon vullen met zuivelproducten en na gebruik in de vaatwasser doen, mits je die heb, anders gewoon afwassen.

  De ideale drinkbeker voldoet aan

  Dus waar moet een handige drinkbeker voor school aan voldoen. Eenvoudig kunnen drinken, makkelijk schoonmaken, lekvrij, robuust, BPA vrij en vaatwasbestendig.  Kinderen kunnen met deze drinkbekers makkelijk drinken zonder te knoeien en ze zijn eenvoudig te openen, 1e pluspunt. 2e pluspunt, ze zijn zeer simpel schoon te maken, doordat de vulopening groot genoeg is gemaakt, kun je makkelijk met een borstel in.  Uiteraard is het nog makkelijker om de drinkbekers in de vaatwasser te stoppen. 3e pluspunt, de producten van Mepal zijn alle BPA vrij en recyclebaar dus ook goed voor het milieu en de gezondheid.

  Wat ik zelf heel handig vind, is dat deze bekers tegen een stootje kunnen. We maken het allemaal weleens met onze kinderen mee, de tassen worden in de gegooid, bekers en broodtrommels vallen.  Dan is het toch wel erg handig dat de producten hier tegen kunnen.

  Uiteraard zijn er nog drinkbekers en schoolbekers verkrijgbaar, het is alleen welke jij zelf het prettigst vind. Dus voordat je een drinkbeker, schoolbeker of waterfles uitzoek, ga eerst eens na of de kwaliteit en het gebruik goed is.  Lees de reviews, beoordelingen van anderen of Blogs zoals deze. Dus succes met het uitzoeken van een leuke drinkbeker voor je kinderen.

   

   

   

 • Leuke spelletjes met stoepkrijt

  Leuke spelletjes met stoepkrijt

  Leuke spelletjes met stoepkrijt. Ook met stoepkrijt zijn er genoeg leuke spelletjes te doen. Wat is nou leuker voor kinderen om lekker op straat of stoep te mogen kliederen.  Een leuk voorbeeld is een stoepkrijt aankleedpop, leg wat kleren op grond en laat ze een lijf van zichzelf tekenen. Nog leuker wordt het als de kinderen verschillende kleren gebruiken, kunnen ze mooi gaan varieëren.

  Voor jongens is het leuk om op de stoep of op straat een weg of een racebaan te tekenen. Kunnen de stoere jongens heerlijk racen of gewoon rijden. Als de jongens het geheel nu ook nog afmaken met huizen, garages en parkeerplaatsen zijn ze de hele dag bezig.

  Ook als papa en mama kun je wat leuks en leerzaams maken, een echte fietsbaan. Maak de baan levensgroot zodat de kinderen met hun driewielers of loopfietsen lekker kunnen fietsen.  De allerkleinste kunnen met hun loopauto lekker rondjes rijden en uiteraard mogen de oudere kinderen met hun step steppen.

  Wat ook een leuk idee is, om een speurtocht door de stad of dorp met stoepkrijt te tekenen. Als je keer wat anders voor een kinderfeestje wil is een stoepkrijt speurtocht een leuk idee om te doen.

  Er zijn nog leuke spelletjes met stoepkrijt wat je kan doen met stoepkrijt, wellicht teveel om op te noemen. Maar om je voldoende inspiratie te geven, noemen we er een paar op: twister, hinkelen, roosschieten en golfbaan.

  Toch moet ik ook even melden dat in sommige gemeenten stoepkrijten verboden is, het schijnt onder graffti te vallen. Let dus goed op, wellicht moet je in jouw gemeente een vergunning aanvragen. Ja ik weet het, een bijzonder verhaal maar zo is het in ons landje. Maar laat je vooral niet afschrikken om leuke spelletjes met stoepkrijt te doen, desnoods gewoon op het schoolplein.

   

   

 • Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019

  Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019

  Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019.  Ja mensen het is weer zover, 3 April aanstaande is het stoepkrijtdag, wie doet er mee? Dankzij onze grote radio vriend Gerard Ekdom, is elk jaar de stoepkrijtdag ontstaan. Wegens het succes van de afgelopen 2 jaar is er besloten om in 2019 ook weer een stoepkrijt te organiseren.

  De nationale stoepkrijtdag is in het leven geroepen doordat het schijnt verboden is om zonder vergunning te mogen stoepkrijten. Ja jullie lezen het goed, om te mogen stoepkrijten heb je als kind een vergunning nodig. Veel Nederlanders en de politiek vinden dit toch echt te ver gaan, vandaar deze ludieke dag.

  Dus mensen laat zien dat je achter deze actie staat en doe mee met de nationale stoepkrijtdag 2019. Om hier een succes van te maken heb je eigenlijk een paar simpele dingen nodig, zoals stoepkrijt. Koop een grote doos krijt en kras de stoep, straat of parkeerplaats vol met creatieve kunstwerken.  Mocht je zelf twijfelen of je leuke ideeen heb, bekijk dan eens deze voorbeelden van stoepkrijt.

  Grote mensen vergeten weleens hoe het is om kind te zijn, dus als onze kinderen eens laten hoe het is om weer eens lekker te stoepkrijten, volgen de ouders vanzelf. Papa's en mama's schrijf alvast in je agenda Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019, niet vergeten!  Uiteraard mogen de Opa's en Oma's het ook niet voorbij laten gaan!

  Volg Stoepkrijtdag

  Natuurlijk willen ook wij ( Zippytoys ) niet achterblijven, wij gaan onze creatieve geesten aan het werk zetten om ook aan de stoepkrijtdag mee te doen. Laten we het volgende afspreken, hou onze facebookpagina, zippytoyssales,  in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze ludieke actie.  Indien je geen facebook heb, kun je ons volgen via Instagram of twitter ook hier zullen wij je op de hoogte houden van het verloop, Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019!

   

 • Waarom stoepkrijt verboden is

  Waarom stoepkrijt verboden is

  Waarom stoepkrijt verboden is. In veel gemeenten blijkt dat het aanbrengen van stoepkrijt verboden is! Met enige verbazing hebben wij via de Bond tegen de Vertrutting vernomen dat in veel Nederlandse gemeenten het aanbrengen van stoepkrijt verboden is. Toch bijzonder te noemen, terwijl nadat je het kunstwerk heb aangebracht een emmer er overheen gooit alles weer verdwenen is, of je wacht een regenbui af.

  Om al deze creatieve stoeptekeningen te mogen maken, heb je een vergunning nodig. Jawel jullie lezen het goed, een stoepkrijt vergunning... hahahahah. Het aanbrengen van stoepkrijt valt namelijk onder graffiti. Kijk dat graffiti aan regels is gebonden, ja dat snap ik, maar stoepkrijt. Laat de kinderen lekker hun creatieve geest gebruiken en de boel opvrolijken. Want laten we eerlijk zijn, op veel plekken mag het allemaal wel wat kleurrijker. Dus hoezo waarom stoepkrijt verboden is, laat het gaan, schoonmaken en klaar.

  Gelukkig zijn er ook bekende Nederlanders die zich zorgen hierover maken. Gerard Ekdom is er één van, dus wat heeft hij gedaan, 5 April is voortaan stoepkrijt dag, top Gerard goed bedacht! Dus mensen van Nederland, laten we onze kinderen dit stukje kindertijd afnemen, of doen wij voortaan mee met de Stoepkrijtdag.

  Mochten er mensen zijn die zonder kans op boete, toch willen stoep krijten, ga dan naar België. Gelukkig is deze regelgeving daar niet bekend, in België staan ze met hun oren te klapperen als je vertel dat hier stoepkrijt aanbrengen verboden is. Onze zuiderburen begrijpen niet waarom stoepkrijt verboden is.

  Ook in Nederland is er hoop. Een aantal gemeenten hebben de regelgeving al wat aangepast, Leiden en Utrecht zijn er voorbeelden van.  Laten we hopen dat meer gemeenten dit voorbeeld zullen volgen. Het kan toch niet waar zijn, dat mijn kind een boete zou krijgen voor aanbrengen van stoepkrijt!  Kom op, beleid aanpassen en laat kinderen lekker stoepkrijten!

   

   

   

   

 • Wat te doen bij hittegolf? Lekker het water in!

  Wat te doen bij hittegolf? Lekker het water in!

  Met de hitte van de afgelopen dagen nog in het huis en ons hoofd, gaat de zon gewoon nog vrolijk een paar dagen door...Wat wij kunnen doen aan een hittegolf? Lekker het water in!

  Al is het maar in een peuterbadje om samen met je baby te spetteren, het is verkoelend. Ook voor ouderen zijn dit soort badjes ideaal. Juist omdat de voeten er makkelijk in kunnen en ze er rustig bij kunnen blijven zitten. Lang leve de kleine zwembadjes!

  Als je denkt dat alleen ouderen en baby's extra aandacht nodig hebben, dan heb je het mis. Ook kinderen moet je goed in de gaten houden. Het is geweldig om in een groot zwembad te plonsen, maar daar kan de zon je kind ook raken! Dus smeer je dreumes of puber goed in en ga op tijd de schaduw in. Ook daar kun je natuurlijk leuke waterspelletjes doen...Met de Brandweerman Sam Watertank op je rug hebben de anderen geen schijn van kans, watergevecht!!!

  Een hittegolf wil ook zeggen dat je veel water moet drinken. Niemand heeft gezegd in welke beker dat dan kan...Dus zoek de mooiste beker die je hebt, of pimp je eigen oude beker en maak er een feestje van! Net zoals de Party Beker Kokosnoot. Dan lijkt het net alsof je op een onbewoond eiland zit, met dit weer! Zalig...

  Als je twee vliegen in een klap wil vangen, dan kun je ook voor een Mepal Schoolbeker gaan. Die zijn mooi, handig en praktisch voor op school over een paar weken...Heb je daar alle verschillende, nieuwe prints al van gezien?

  Dus hittegolf of niet...Aan het weer kunnen wij niets veranderen. Wel om er de leuke kanten van te zien en op de leuke dingen af te gaan. Nog even volhouden!

   

   

   

 • Waterspeelgoed...Het leukste speelgoed in de zon!

  Waterspeelgoed...Het leukste speelgoed in de zon!

  Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: Zon, water en een lach op je gezicht. Dat is wat waterspeelgoed meestal doet; Waterspeelgoed...Het leukste speelgoed in de zon!

  Je kunt het zo gek niet bedenken of speelgoedwinkels hebben het wel in de schappen liggen. Van de ouderwetse duikbrillen tot aan de super stoere ballen die over het water stuiteren. Lekker glijden over de waterbaan met volle vaart in het zwembad. Of op vakantie met je nieuwe duikbril het onderwaterleven ontdekken. Samen met je vrienden een balletje overgooien en daarna op een opblaas bootje op weg naar het eiland!

  Voor de stoere jongens en meisjes zijn er waterpistolen, hiermee kunnen zoveel spelletjes mee gespeeld worden. Iedereen kan mee doen! Samen teams maken en elkaar vervolgens lekker nat maken. Ideaal op een zomerse dag met vrienden en familie. Ook voor de kleintjes zijn er leuke waterspeeltjes verkrijgbaar. Emmertjes en schepjes zijn een must have voor het maken van een fantastisch zandkasteel.

  Verder zijn er mooie luchtbedden voor jong én oud! Heerlijk om even op het water te dobberen en een kleurtje krijgen van de zon. Samen met een drankje of een ijsje, niemand die je stoort op je kleine vlotje. Neem een boek of tijdschrift mee en geniet van de rust op het water.

  Daarnaast haal je het strand gevoel naar je achtertuin met deze super mooie opblaasbare zwembaden! Neem samen een heerlijke duik om lekker af te koelen van het warme weer. Ideaal voor wanneer het strand te ver van huis ligt, maar het zeker wel strandweer is.

  Ten slotte is er zoveel leuk speelgoed te vinden die de hete dagen veranderen tot een dag vol waterpret. Voor jong en oud, samen of alleen heerlijk genieten van de zon. Ons waterspeelgoed is uw antwoord op een geslaagde zomer!

   

 • Paw Patrol: Wat betekent Paw Patrol?

  Paw Patrol: Wat betekent Paw Patrol?

  Paw Patrol, de schattigste puppy's die er zijn! Maar Paw Patrol: Wat betekent Paw Patrol? Als je het gaat opzoeken in het woordenboek, dan krijg je: "Poot Patrouille". En natuurlijk is dat best wel logisch. Kleine, schattige pootjes, die de stad proberen te redden. In ieder geval hun eigen baai: "Avonturenbaai."

  De spannendste avonturen worden hier beleefd en zorgt ervoor dat de puppy's 's avonds helemaal uitgeteld in hun bedje liggen naar dromenland, om de volgende dag weer opgeladen een nieuw avontuur te beginnen! De Poot Patrouille is dan ook voor de kleintjes onder ons om lekker onderuit te kijken naar de positieve aspecten van wat de puppy's allemaal doen!

  Daar is Paw Patrol goed in. Een goed verhaal met een goed moraal. Zo hebben ze het helemaal op de opvoedkundige kant gegooid van het positieve opvoeden. Hier in huis mogen ze van mij ook nog wel eens Paw Patrol gaan kijken...Ik weet alleen niet of dat nu nog zin heeft ;) Vroeger hadden we geen Paw Patrol!

  Dat Paw Patrol een grote gun factor heeft, is in heel de wereld duidelijk. Feestversiering zoals ballonnen en leuke decoratieslingers voor de jarige Job of Jet, zijn al helemaal ingeburgerd. Net zoals dat je uit een Paw Patrol broodtrommel eet en uit je eigen Paw Patrol beker drinkt!

  Ook de rollenspellen van Paw Patrol maken de kindjes erg sociaal en verantwoordelijk voor al hun leuke taakjes. Ook kunnen ze leren om voor zichzelf en elkaar op te komen, als er iets misgaat. Dat is goed bedacht, toch? Het spelend leren heeft Paw Patrol geen windeieren gelegd. Iedere peuter en kleuter leert spelenderwijs over de kleuren, vormen, letters en cijfers met Paw Patrol Quizzy. Hoe cool is het om samen met je puppy helden gave dingen te leren!

   

   

 • Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

  Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

  Het is al vier jaar geleden dat de dinosaurussen zijn losgebroken op het eiland en het pretpark en het eiland half vernietigd achterbleven...Verlaten van alle mensen, zorgen alle dinosaurussen voor zichzelf. Totdat de slapende vulkaan weer losbarst en de mensheid de dinosaurussen niet aan hun lot kan overlaten. Het avontuur kan beginnen...Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

  Het verhaal vertelt zichzelf, er zijn ook al meerdere films van gemaakt. Het gaat van avontuur op avontuur. En daar speelt Lego weer mooi op in! Voor de allerkleinsten -vanaf ongeveer anderhalf jaar- is er Lego Duplo. Met Jurassic world 2 in aantocht (de releasedatum is zes juni 2018!)  is er ook voor de peuters en de kleuters Dino Lego: De T-Rex Toren en de Dino Kinderboerderij.  Hoe leuk! De kleintjes gaan toch overal posters zien van allemaal soorten dino's. En dat zijn er een heleboel!

  Ook jongens vinden dinosaurussen interessant en weten vaak meer dan dat hun ouders weten. Voor deze kanjers zijn er de Lego Juniors T-Rex ontsnapping. Met deze set kun je alle kanten uit, speciaal door de T-Rex . Dat is zeker een avontuur op het eiland...Als de dino's maar op tijd gered worden van de uitbarsting van de vulkaan. Meerdere sets verkrijgbaar!

  Voor de echte Jurassic world professionals onder ons  heeft Lego ook mooie pakketten weten te fabriceren: Een speciaatje is de Gyrobolontsnapping van Carnotaurus. Deze is gebaseerd op echte scenes van de film. Met mooie details en bijpassende voertuigen. Zo kun je de echte film naspelen. Ook spannend hierin is de Helikopterachtervolging van Blue. Met echte kogels en een te gekke helikopter. Heel gedetailleerd kun je mooie avonturen beleven en ook je eigen fantasie volgen. Zullen de dino's uiteindelijk blij zijn? Dat zien we in de film.

  Een ding is zeker: Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

   

   

   

   

Artikelen 1 tot 10 van 45 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
  Laden...