Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Zippytoys Blog

 • Nationale stoepkrijtdag 1 April 2020

  Nationale stoepkrijtdag 1 April 2020

  Jongens en meisjes het is weer zover, 1 April aanstaande is het stoepkrijtdag, wie doet er mee? We echt onze radio vriend Gerard Ekdom bedanken, dankzij hem is er elk jaar stoepkrijtdag in het centrum van Goor. Wegens het succes van de afgelopen jaar is er besloten om in 2020 ook weer een stoepkrijtdag te organiseren, dus mensen vanwege het succes van vorig jaar organiseren de 2e editie stoepkrijten in Goor.

  De nationale stoepkrijtdag is in het leven geroepen doordat het schijnt, verboden is om zonder vergunning te mogen stoepkrijten. Ja jullie lezen het goed, om te mogen stoepkrijten heb je als kind een vergunning nodig. Veel Nederlanders en de politiek vinden dit toch echt te ver gaan, vandaar deze ludieke dag.

  Dus mensen laat zien dat je achter deze actie staat en doe mee met de nationale stoepkrijtdag 2020. Om hier een succes van te maken heb je eigenlijk een paar simpele dingen nodig, zoals stoepkrijt. Koop een grote doos krijt en kras de stoep, straat of parkeerplaats vol met creatieve kunstwerken.  Mocht je zelf twijfelen of je leuke ideeen heb, bekijk dan eens deze voorbeelden van stoepkrijt.

  Grote mensen vergeten weleens hoe het is om kind te zijn, dus als onze kinderen eens laten hoe het is om weer eens lekker te stoepkrijten, volgen de ouders vanzelf. Papa's en mama's schrijf alvast in je agenda Nationale stoepkrijtdag 1 April 2020, niet vergeten!  Uiteraard mogen de Opa's en Oma's het ook niet voorbij laten gaan!

  Volg Stoepkrijtdag

  Natuurlijk willen ook wij ( Zippytoys ) niet achterblijven, wij gaan onze creatieve geesten aan het werk zetten om ook aan de stoepkrijtdag mee te doen. Laten we het volgende afspreken, hou onze facebookpagina, zippytoyssales,  in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze ludieke actie.  Indien je geen facebook heb, kun je ons volgen via Instagram of twitter ook hier zullen wij je op de hoogte houden van het verloop, Nationale stoepkrijtdag 1 April 2020!

 • Spelletjes waarbij je moet samenwerken

  Spelletjes waarbij je moet samenwerken

  Komt het weleens voor dat de kinderen zich vervelen met spelletjes, doe dan eens Spelletjes waarbij je moet samenwerken. Zeuren de kinderen ook weleens als ze moeten wachten op hun beurt? Neem dan eens een kijkje bij coöperatieve spelletjes. Het is erg leuk om te zien, wat het karakter van ieder kind is en hoe ze issues oplossen met elkaar. Er zit bijna altijd wel een creatief kind, een verantwoordelijke jongen, een meisje als baas en een grapjas tussen een groepje kinderen. Om uren naar te kijken!

  Er zijn best veel coöperatieve spellen te vinden, je moet soms alleen iets beter zoeken. En anders kun je er in de speelgoedwinkel altijd naar vragen. In een samenwerkingsspel speel je (in tegenstelling tot een competitief spel, waarin je tegen elkaar moet) mét elkaar samen. Volgens de geleerden heeft dit een positieve invloed op de ontwikkeling van veel kinderen. Spelenderwijs leren kinderen overleggen, naar elkaar luisteren, samen beslissingen nemen en creatief denken. Hoe handig is dat! Winnen doen je dan samen (hoe reageren andere kinderen?) en verliezen doe je uiteindelijk ook met zijn allen..

  Er zijn tegenwoordig heel veel soorten van dit soort vertier, zoals de bekende Escape Rooms van Exit.  Wel is dit echt voor de pubers onder ons, vanaf een jaar of 12 tot aan 99.  Maar zeer zeker geldt het ook voor hun, dat samenwerking meer moeite kost, dan even een spelletje spelen. De uitdaging waard, zou ik zeggen! Het vergt inzicht, creativiteit en samenwerking. Samenwerken tot de oplossing, van waaruit je ook werkt in de Escape Room. Zo speelt "De Grafkamer van de Farao" zich af in Egypte en kun je ook vanuit "De Noordpool" geëvacueerd worden, als je het spel goed speelt...Maar let goed op de tijd...

  Spannende uren met spelletjes waarbij je moet samenwerken.

 • Spelletjes waar je slim van wordt

  Spelletjes waar je slim van wordt

  Intelligentiespellen, werkt dat echt? Spelletjes waar je slim van wordt. Dat werkt echt. Goed voor je inzicht, je logica, je concentratie en je planning. Het kan zelfs probleemoplossend werken! (Bij het spel dan, hè)

  Wat doe je meestal als je je verveelt? Juist! Je pakt een scherm. Maar er bestaat iets leukers. Iets wat je hersenen traint, wat je creativiteit verhoogt en inzicht vergroot. Er zijn gewoon spelletjes waar je slim van wordt!

  Denkspelletjes zijn er voor alle leeftijden. Van peuter af aan kun je met bijvoorbeeld Sneeuwwitje van Smart Games. Het sprookje spreekt voor zich, maar er zit een heel team van wiskundigen achter. Zo leuk om een 3-jarige te zien spelen met de dwergen en de heks... Als de kinderen uitgespeeld zijn, kunnen de leuke "sommetjes" beginnen en leren de kleuters op welk plekje in het huis van Sneeuwwitje iedereen staat. Het begin is aardig simpel, maar de uitdagingen worden keer op keer moeilijker.

  Ook voor grotere kinderen (en ouder) zijn er echte uitdagingen in spellen zonder scherm te vinden. Wat denk je van Asteroid Escapes? Jij bent een ruimteschip en moet om de asteroïden heen schuiven om bij de uitgang te komen. Lijkt ontzettend simpel. Nou, ik spreek uit ervaring dat ik de 60 uitdagingen nog niet allemaal heb gemaakt!  Op een gegeven moment wil je de uitdaging zo graag, dat je gewoon doorgaat tot het je lukt...

  Wat Smart Games nieuw heeft, zijn de Cube Puzzlers. Deze Kubus-puzzels zijn vanaf 10 jaar staat er op de verpakking. Zelf denk ik dat er gerust vanaf 12 jaar op zou mogen staan. Deze vergen nogal wat inzicht. Als je het inzicht eenmaal in pacht hebt, dan zijn het spelletjes waar je slim van wordt.

  Het blijft leuk om te doen, maar zeker ook leuk om te krijgen!

   

   

 • Spelletjes waarbij je moet praten

  Spelletjes waarbij je moet praten.

  Spelletjes waarbij je moet praten. Heel veel mensen kletsen de hele dag door. Als je eens goed luistert naar hoeveel anderen praten, is het best grappig te bedenken dat als er gepraat moet worden, het ineens heel anders is voor velen!

  Er zijn heel veel spelletjes waarbij je moet praten. Je hebt hele serieuze over gevoelens enzo, maar ook hele grappige, zoals "Kletspraat". In Kletspraat trek je een kaartje met 3 woorden, die je in een gek verhaal moet verstoppen. De verhalenverteller haalt de meeste punten door een zo geloofwaardig mogelijk "kletspraatje" te houden. Lachen!

  Nog meer spelletjes waarbij je moet praten, is de o zo populaire "30 seconds" Die wordt zelfs door BN-ers gespeeld op de televisie! Bij dit leuke Partyspel krijg jij een woord te zien, dat je moet omschrijven, maar niet mag zeggen. Moeilijker dan je denkt. Wel erg lachwekkend, omdat de ander geen idee heeft, waar het over gaat en jij het woord er wel uit wil trekken!

  30 Seconds is er in meerdere varianten. Dat is wel zo makkelijk. Niet iedereen (zeker de jongere garde niet) weet nog wie de Golden Earring is (wat zijn wij dan ineens oud...) Daarvoor is er de "30 seconds Every Day Life". Dit is de variant van alledaagse woorden, die je mooi omschrijven mag. Deze Every Day is zelfs Speelgoed van het Jaar 2017 geworden. Dat wordt dus gieren op een feestje!

  Spelletjes waarbij je moet praten, maar waar je intelligenter van wordt (zeggen ze) is bijvoorbeeld het spel van "De slimste mens". Dit speel je zo ongeveer hetzelfde als het gelijknamige televisiespel, maar dan iets simpeler. Wel heb je de moeilijke en de makkelijke vragen en heb je ook een elektronisch bord voor de tegenstanders, maar hierin kun je alsnog verliezen, als je het minste geld hebt.

  Erg gezellig en toch leerzaam, het kan nog!

 • Welk opblaasbaar zwembad past bij mij

  Welk opblaasbaar zwembad past bij mij

  Overal waar je kijkt, zie je zwembaden voorbij komen in heel veel soorten en maten. Als het erop aankomt, vind ik het altijd lastig om te kiezen...Welk opblaasbaar zwembad past bij mij?

  Natuurlijk moeten we daarbij kijken of er ook kinderen in het zwembad komen. En of zij een diploma hebben! Anders is een opblaasbaar babyzwembad handiger dan een groot zwembad. Mocht je er nu in willen kunnen zwemmen, dan is een lekker groot en stevig zwembad een beter formaat. Wat dacht je van een opzetzwembad van 8 meter bij 4,5 meter! En dan ook nog eens zo diep, dat je er echt in kunt zwemmen, namelijk 1,30 meter diepte! Dit soort zwembaden zijn er ook, zij heten Atlantis. Het zwembad kan zowel ondergronds als bovengronds gebruikt worden. Dat kan allebei mooi zijn.

  Dat zwemmen goed voor je spieren en gewrichten zijn, dat weten veel mensen. Dat je met zwemmen calorieën verbrand, dat weet ook bijna iedereen. Dat je van in de buitenlucht met de zon op je lijf en relaxed dobberen in het water heel ontspannen wordt, is ook algemeen bekend. Dus eigenlijk heeft een zwembad alleen maar voordelen!

  Wat een alternatief is, voor een groot opzetzwembad is een opblaasbaar zwembad. Handig weer op te bergen en ook praktisch als je niet zo'n grote tuin hebt! Het is lekker om ook dan de verkoeling op te kunnen zoeken. Even de tuin opmeten is ook wel een handig plan, voordat je een zwembad uitzoekt, die precies in je mooie bloemen terechtkomen! Ook voor op het balkon zijn er leuke zwembadjes te krijgen met net even andere formaten of afmetingen. Zo kun je hem rustig neerzetten, zonder dat de zijkanten ergens achter blijven hangen. Heerlijk om in te poedelen of pootje baden...Drankje erbij, boekje erbij, en genieten maar!

 • Handige drinkbeker voor school

  Handige drinkbeker voor school

  Handige drinkbeker voor school, vind je bij Mepal. Bij Mepal maken ze lekvrije drinkbekers, welke enorm handig zijn voor schoolgaande kinderen. Doordat Mepal een systeem heeft bedacht, blijven de drinkflessen en drinkbekers lekvrij. Hierdoor kunnen kinderen de bekers makkelijk in hun tassen meenemen zonder dat er drinken in hun tassen komt.  Een bijkomend voordeel van de lekvrije drinkbekers is, dat ze zeer eenvoudig en makkelijk schoon te maken zijn. Je kan de bekers gewoon vullen met zuivelproducten en na gebruik in de vaatwasser doen, mits je die heb, anders gewoon afwassen.

  De ideale drinkbeker voldoet aan

  Dus waar moet een handige drinkbeker voor school aan voldoen. Eenvoudig kunnen drinken, makkelijk schoonmaken, lekvrij, robuust, BPA vrij en vaatwasbestendig.  Kinderen kunnen met deze drinkbekers makkelijk drinken zonder te knoeien en ze zijn eenvoudig te openen, 1e pluspunt. 2e pluspunt, ze zijn zeer simpel schoon te maken, doordat de vulopening groot genoeg is gemaakt, kun je makkelijk met een borstel in.  Uiteraard is het nog makkelijker om de drinkbekers in de vaatwasser te stoppen. 3e pluspunt, de producten van Mepal zijn alle BPA vrij en recyclebaar dus ook goed voor het milieu en de gezondheid.

  Wat ik zelf heel handig vind, is dat deze bekers tegen een stootje kunnen. We maken het allemaal weleens met onze kinderen mee, de tassen worden in de gegooid, bekers en broodtrommels vallen.  Dan is het toch wel erg handig dat de producten hier tegen kunnen.

  Uiteraard zijn er nog drinkbekers en schoolbekers verkrijgbaar, het is alleen welke jij zelf het prettigst vind. Dus voordat je een drinkbeker, schoolbeker of waterfles uitzoek, ga eerst eens na of de kwaliteit en het gebruik goed is.  Lees de reviews, beoordelingen van anderen of Blogs zoals deze. Dus succes met het uitzoeken van een leuke drinkbeker voor je kinderen.

   

   

   

 • Leuke spelletjes met stoepkrijt

  Leuke spelletjes met stoepkrijt

  Leuke spelletjes met stoepkrijt. Ook met stoepkrijt zijn er genoeg leuke spelletjes te doen. Wat is nou leuker voor kinderen om lekker op straat of stoep te mogen kliederen.  Een leuk voorbeeld is een stoepkrijt aankleedpop, leg wat kleren op grond en laat ze een lijf van zichzelf tekenen. Nog leuker wordt het als de kinderen verschillende kleren gebruiken, kunnen ze mooi gaan varieëren.

  Voor jongens is het leuk om op de stoep of op straat een weg of een racebaan te tekenen. Kunnen de stoere jongens heerlijk racen of gewoon rijden. Als de jongens het geheel nu ook nog afmaken met huizen, garages en parkeerplaatsen zijn ze de hele dag bezig.

  Ook als papa en mama kun je wat leuks en leerzaams maken, een echte fietsbaan. Maak de baan levensgroot zodat de kinderen met hun driewielers of loopfietsen lekker kunnen fietsen.  De allerkleinste kunnen met hun loopauto lekker rondjes rijden en uiteraard mogen de oudere kinderen met hun step steppen.

  Wat ook een leuk idee is, om een speurtocht door de stad of dorp met stoepkrijt te tekenen. Als je keer wat anders voor een kinderfeestje wil is een stoepkrijt speurtocht een leuk idee om te doen.

  Er zijn nog leuke spelletjes met stoepkrijt wat je kan doen met stoepkrijt, wellicht teveel om op te noemen. Maar om je voldoende inspiratie te geven, noemen we er een paar op: twister, hinkelen, roosschieten en golfbaan.

  Toch moet ik ook even melden dat in sommige gemeenten stoepkrijten verboden is, het schijnt onder graffti te vallen. Let dus goed op, wellicht moet je in jouw gemeente een vergunning aanvragen. Ja ik weet het, een bijzonder verhaal maar zo is het in ons landje. Maar laat je vooral niet afschrikken om leuke spelletjes met stoepkrijt te doen, desnoods gewoon op het schoolplein.

   

   

 • Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019

  Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019

  Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019.  Ja mensen het is weer zover, 3 April aanstaande is het stoepkrijtdag, wie doet er mee? Dankzij onze grote radio vriend Gerard Ekdom, is elk jaar de stoepkrijtdag ontstaan. Wegens het succes van de afgelopen 2 jaar is er besloten om in 2019 ook weer een stoepkrijt te organiseren.

  De nationale stoepkrijtdag is in het leven geroepen doordat het schijnt verboden is om zonder vergunning te mogen stoepkrijten. Ja jullie lezen het goed, om te mogen stoepkrijten heb je als kind een vergunning nodig. Veel Nederlanders en de politiek vinden dit toch echt te ver gaan, vandaar deze ludieke dag.

  Dus mensen laat zien dat je achter deze actie staat en doe mee met de nationale stoepkrijtdag 2019. Om hier een succes van te maken heb je eigenlijk een paar simpele dingen nodig, zoals stoepkrijt. Koop een grote doos krijt en kras de stoep, straat of parkeerplaats vol met creatieve kunstwerken.  Mocht je zelf twijfelen of je leuke ideeen heb, bekijk dan eens deze voorbeelden van stoepkrijt.

  Grote mensen vergeten weleens hoe het is om kind te zijn, dus als onze kinderen eens laten hoe het is om weer eens lekker te stoepkrijten, volgen de ouders vanzelf. Papa's en mama's schrijf alvast in je agenda Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019, niet vergeten!  Uiteraard mogen de Opa's en Oma's het ook niet voorbij laten gaan!

  Volg Stoepkrijtdag

  Natuurlijk willen ook wij ( Zippytoys ) niet achterblijven, wij gaan onze creatieve geesten aan het werk zetten om ook aan de stoepkrijtdag mee te doen. Laten we het volgende afspreken, hou onze facebookpagina, zippytoyssales,  in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze ludieke actie.  Indien je geen facebook heb, kun je ons volgen via Instagram of twitter ook hier zullen wij je op de hoogte houden van het verloop, Nationale stoepkrijtdag 3 April 2019!

   

 • Waarom stoepkrijt verboden is

  Waarom stoepkrijt verboden is

  Waarom stoepkrijt verboden is. In veel gemeenten blijkt dat het aanbrengen van stoepkrijt verboden is! Met enige verbazing hebben wij via de Bond tegen de Vertrutting vernomen dat in veel Nederlandse gemeenten het aanbrengen van stoepkrijt verboden is. Toch bijzonder te noemen, terwijl nadat je het kunstwerk heb aangebracht een emmer er overheen gooit alles weer verdwenen is, of je wacht een regenbui af.

  Om al deze creatieve stoeptekeningen te mogen maken, heb je een vergunning nodig. Jawel jullie lezen het goed, een stoepkrijt vergunning... hahahahah. Het aanbrengen van stoepkrijt valt namelijk onder graffiti. Kijk dat graffiti aan regels is gebonden, ja dat snap ik, maar stoepkrijt. Laat de kinderen lekker hun creatieve geest gebruiken en de boel opvrolijken. Want laten we eerlijk zijn, op veel plekken mag het allemaal wel wat kleurrijker. Dus hoezo waarom stoepkrijt verboden is, laat het gaan, schoonmaken en klaar.

  Gelukkig zijn er ook bekende Nederlanders die zich zorgen hierover maken. Gerard Ekdom is er één van, dus wat heeft hij gedaan, 5 April is voortaan stoepkrijt dag, top Gerard goed bedacht! Dus mensen van Nederland, laten we onze kinderen dit stukje kindertijd afnemen, of doen wij voortaan mee met de Stoepkrijtdag.

  Mochten er mensen zijn die zonder kans op boete, toch willen stoep krijten, ga dan naar België. Gelukkig is deze regelgeving daar niet bekend, in België staan ze met hun oren te klapperen als je vertel dat hier stoepkrijt aanbrengen verboden is. Onze zuiderburen begrijpen niet waarom stoepkrijt verboden is.

  Ook in Nederland is er hoop. Een aantal gemeenten hebben de regelgeving al wat aangepast, Leiden en Utrecht zijn er voorbeelden van.  Laten we hopen dat meer gemeenten dit voorbeeld zullen volgen. Het kan toch niet waar zijn, dat mijn kind een boete zou krijgen voor aanbrengen van stoepkrijt!  Kom op, beleid aanpassen en laat kinderen lekker stoepkrijten!

   

   

   

   

 • Wat te doen bij hittegolf? Lekker het water in!

  Wat te doen bij hittegolf? Lekker het water in!

  Met de hitte van de afgelopen dagen nog in het huis en ons hoofd, gaat de zon gewoon nog vrolijk een paar dagen door...Wat wij kunnen doen aan een hittegolf? Lekker het water in!

  Al is het maar in een peuterbadje om samen met je baby te spetteren, het is verkoelend. Ook voor ouderen zijn dit soort badjes ideaal. Juist omdat de voeten er makkelijk in kunnen en ze er rustig bij kunnen blijven zitten. Lang leve de kleine zwembadjes!

  Als je denkt dat alleen ouderen en baby's extra aandacht nodig hebben, dan heb je het mis. Ook kinderen moet je goed in de gaten houden. Het is geweldig om in een groot zwembad te plonsen, maar daar kan de zon je kind ook raken! Dus smeer je dreumes of puber goed in en ga op tijd de schaduw in. Ook daar kun je natuurlijk leuke waterspelletjes doen...Met de Brandweerman Sam Watertank op je rug hebben de anderen geen schijn van kans, watergevecht!!!

  Een hittegolf wil ook zeggen dat je veel water moet drinken. Niemand heeft gezegd in welke beker dat dan kan...Dus zoek de mooiste beker die je hebt, of pimp je eigen oude beker en maak er een feestje van! Net zoals de Party Beker Kokosnoot. Dan lijkt het net alsof je op een onbewoond eiland zit, met dit weer! Zalig...

  Als je twee vliegen in een klap wil vangen, dan kun je ook voor een Mepal Schoolbeker gaan. Die zijn mooi, handig en praktisch voor op school over een paar weken...Heb je daar alle verschillende, nieuwe prints al van gezien?

  Dus hittegolf of niet...Aan het weer kunnen wij niets veranderen. Wel om er de leuke kanten van te zien en op de leuke dingen af te gaan. Nog even volhouden!

   

   

   

Artikelen 1 tot 10 van 48 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
  Laden...