Zippytoys: De speelgoedwebshop van Nederland!

Zippytoys Blog

 • Wat te doen bij hittegolf? Lekker het water in!

  Wat te doen bij hittegolf? Lekker het water in!

  Met de hitte van de afgelopen dagen nog in het huis en ons hoofd, gaat de zon gewoon nog vrolijk een paar dagen door...Wat wij kunnen doen aan een hittegolf? Lekker het water in!

  Al is het maar in een peuterbadje om samen met je baby te spetteren, het is verkoelend. Ook voor ouderen zijn dit soort badjes ideaal. Juist omdat de voeten er makkelijk in kunnen en ze er rustig bij kunnen blijven zitten. Lang leve de kleine zwembadjes!

  Als je denkt dat alleen ouderen en baby's extra aandacht nodig hebben, dan heb je het mis. Ook kinderen moet je goed in de gaten houden. Het is geweldig om in een groot zwembad te plonsen, maar daar kan de zon je kind ook raken! Dus smeer je dreumes of puber goed in en ga op tijd de schaduw in. Ook daar kun je natuurlijk leuke waterspelletjes doen...Met de Brandweerman Sam Watertank op je rug hebben de anderen geen schijn van kans, watergevecht!!!

  Een hittegolf wil ook zeggen dat je veel water moet drinken. Niemand heeft gezegd in welke beker dat dan kan...Dus zoek de mooiste beker die je hebt, of pimp je eigen oude beker en maak er een feestje van! Net zoals de Party Beker Kokosnoot. Dan lijkt het net alsof je op een onbewoond eiland zit, met dit weer! Zalig...

  Als je twee vliegen in een klap wil vangen, dan kun je ook voor een Mepal Schoolbeker gaan. Die zijn mooi, handig en praktisch voor op school over een paar weken...Heb je daar alle verschillende, nieuwe prints al van gezien?

  Dus hittegolf of niet...Aan het weer kunnen wij niets veranderen. Wel om er de leuke kanten van te zien en op de leuke dingen af te gaan. Nog even volhouden!

   

   

   

 • Waterspeelgoed...Het leukste speelgoed in de zon!

  Waterspeelgoed...Het leukste speelgoed in de zon!

  Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: Zon, water en een lach op je gezicht. Dat is wat waterspeelgoed meestal doet; Waterspeelgoed...Het leukste speelgoed in de zon!

  Je kunt het zo gek niet bedenken of speelgoedwinkels hebben het wel in de schappen liggen. Van de ouderwetse duikbrillen tot aan de super stoere ballen die over het water stuiteren. Lekker glijden over de waterbaan met volle vaart in het zwembad. Of op vakantie met je nieuwe duikbril het onderwaterleven ontdekken. Samen met je vrienden een balletje overgooien en daarna op een opblaas bootje op weg naar het eiland!

  Voor de stoere jongens en meisjes zijn er waterpistolen, hiermee kunnen zoveel spelletjes mee gespeeld worden. Iedereen kan mee doen! Samen teams maken en elkaar vervolgens lekker nat maken. Ideaal op een zomerse dag met vrienden en familie. Ook voor de kleintjes zijn er leuke waterspeeltjes verkrijgbaar. Emmertjes en schepjes zijn een must have voor het maken van een fantastisch zandkasteel.

  Verder zijn er mooie luchtbedden voor jong én oud! Heerlijk om even op het water te dobberen en een kleurtje krijgen van de zon. Samen met een drankje of een ijsje, niemand die je stoort op je kleine vlotje. Neem een boek of tijdschrift mee en geniet van de rust op het water.

  Daarnaast haal je het strand gevoel naar je achtertuin met deze super mooie opblaasbare zwembaden! Neem samen een heerlijke duik om lekker af te koelen van het warme weer. Ideaal voor wanneer het strand te ver van huis ligt, maar het zeker wel strandweer is.

  Ten slotte is er zoveel leuk speelgoed te vinden die de hete dagen veranderen tot een dag vol waterpret. Voor jong en oud, samen of alleen heerlijk genieten van de zon. Ons waterspeelgoed is uw antwoord op een geslaagde zomer!

   

 • Paw Patrol: Wat betekent Paw Patrol?

  Paw Patrol: Wat betekent Paw Patrol?

  Paw Patrol, de schattigste puppy's die er zijn! Maar Paw Patrol: Wat betekent Paw Patrol? Als je het gaat opzoeken in het woordenboek, dan krijg je: "Poot Patrouille". En natuurlijk is dat best wel logisch. Kleine, schattige pootjes, die de stad proberen te redden. In ieder geval hun eigen baai: "Avonturenbaai."

  De spannendste avonturen worden hier beleefd en zorgt ervoor dat de puppy's 's avonds helemaal uitgeteld in hun bedje liggen naar dromenland, om de volgende dag weer opgeladen een nieuw avontuur te beginnen! De Poot Patrouille is dan ook voor de kleintjes onder ons om lekker onderuit te kijken naar de positieve aspecten van wat de puppy's allemaal doen!

  Daar is Paw Patrol goed in. Een goed verhaal met een goed moraal. Zo hebben ze het helemaal op de opvoedkundige kant gegooid van het positieve opvoeden. Hier in huis mogen ze van mij ook nog wel eens Paw Patrol gaan kijken...Ik weet alleen niet of dat nu nog zin heeft ;) Vroeger hadden we geen Paw Patrol!

  Dat Paw Patrol een grote gun factor heeft, is in heel de wereld duidelijk. Feestversiering zoals ballonnen en leuke decoratieslingers voor de jarige Job of Jet, zijn al helemaal ingeburgerd. Net zoals dat je uit een Paw Patrol broodtrommel eet en uit je eigen Paw Patrol beker drinkt!

  Ook de rollenspellen van Paw Patrol maken de kindjes erg sociaal en verantwoordelijk voor al hun leuke taakjes. Ook kunnen ze leren om voor zichzelf en elkaar op te komen, als er iets misgaat. Dat is goed bedacht, toch? Het spelend leren heeft Paw Patrol geen windeieren gelegd. Iedere peuter en kleuter leert spelenderwijs over de kleuren, vormen, letters en cijfers met Paw Patrol Quizzy. Hoe cool is het om samen met je puppy helden gave dingen te leren!

   

   

 • Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

  Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

  Het is al vier jaar geleden dat de dinosaurussen zijn losgebroken op het eiland en het pretpark en het eiland half vernietigd achterbleven...Verlaten van alle mensen, zorgen alle dinosaurussen voor zichzelf. Totdat de slapende vulkaan weer losbarst en de mensheid de dinosaurussen niet aan hun lot kan overlaten. Het avontuur kan beginnen...Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

  Het verhaal vertelt zichzelf, er zijn ook al meerdere films van gemaakt. Het gaat van avontuur op avontuur. En daar speelt Lego weer mooi op in! Voor de allerkleinsten -vanaf ongeveer anderhalf jaar- is er Lego Duplo. Met Jurassic world 2 in aantocht (de releasedatum is zes juni 2018!)  is er ook voor de peuters en de kleuters Dino Lego: De T-Rex Toren en de Dino Kinderboerderij.  Hoe leuk! De kleintjes gaan toch overal posters zien van allemaal soorten dino's. En dat zijn er een heleboel!

  Ook jongens vinden dinosaurussen interessant en weten vaak meer dan dat hun ouders weten. Voor deze kanjers zijn er de Lego Juniors T-Rex ontsnapping. Met deze set kun je alle kanten uit, speciaal door de T-Rex . Dat is zeker een avontuur op het eiland...Als de dino's maar op tijd gered worden van de uitbarsting van de vulkaan. Meerdere sets verkrijgbaar!

  Voor de echte Jurassic world professionals onder ons  heeft Lego ook mooie pakketten weten te fabriceren: Een speciaatje is de Gyrobolontsnapping van Carnotaurus. Deze is gebaseerd op echte scenes van de film. Met mooie details en bijpassende voertuigen. Zo kun je de echte film naspelen. Ook spannend hierin is de Helikopterachtervolging van Blue. Met echte kogels en een te gekke helikopter. Heel gedetailleerd kun je mooie avonturen beleven en ook je eigen fantasie volgen. Zullen de dino's uiteindelijk blij zijn? Dat zien we in de film.

  Een ding is zeker: Jurassic world 2 in Lego? Natuurlijk!

   

   

   

   

 • Barbie Dreamtopia? Je hoeft alleen maar te dromen!

  Barbie dreamtopia? Je hoeft alleen maar te dromen!

  Barbie Dreamtopia is een nieuwe, magische wereld vol wonderen. Gefantaseerd door Chelsea, de jongste zus van Barbie. Ga je mee met Barbie en Chelsea als ze gaan zwemmen in regenboog rivieren? Of als ze gaan vliegen door suikerspin wolken op de rug van een magische eenhoorn? Dat kan nu! Barbie dreamtopia? Je hoeft alleen maar te dromen!

  Barbie Dreamtopia is gemaakt ter voorbereiding op het echte Barbiewerk en ook in het dagelijks leven zijn er veel grappige feitjes en weetjes over Barbie Dreamtopia te vinden! Zo heeft elke aflevering van Barbie Dreamtopia een moraal (en niet alleen voor de kinderen ;) )

  Er zijn echte levenslessen te vinden achter Barbie en de modepoppen! Van samenwerken tot aan luisteren en flexibel zijn, Dreamtopia leert meiden (en jongens) in de afleveringen sociaal-emotionele eigenschappen op een leuke manier. Zelfs geduld hebben komt aan bod. En dat op een avontuur met Chelsea en haar grote zus...Alles kan!

  Omdat je in Dreamtopia alleen maar hoeft te fantaseren om nieuwe avonturen mee te maken,  zijn de mooie, nieuwe regenboogkleuren op de jurken en pakjes een goede zet! Zo kun je nog meer denken aan alle magische eenhoorns, ijscohuisjes en suikerspin wolken! Neem je eigen Barbie paarden ook mee naar Dreamtopia of laat de eenhoorn kennis maken met de andere wereld van Barbie. Samenspel is voor Barbie altijd perfect! Ook kan Chelsea in haar droomboot zo richting alle feeën vliegen...

  Barbie Dreamtopia heeft soms net iets meer dan Barbie zelf, zoals magisch haar waar Barbies haar van oplicht of bellenblaas vleugels...Hiermee maak je samen met Barbie de mooiste bellen, waar je weer mee op avontuur kan in bellenblaasland! Daardoor wordt alles nog net weer iets magischer voor de kleinere prinsessen onder ons dan dat Barbie al is...

  Barbie Dreamtopia? Je hoeft alleen maar te dromen!

   

 • Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum!

  Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum!

  Het zal je maar gevraagd worden: "Zou je met je eigen werk willen exposeren in het Anton Pieck Museum?" Voordat je zomaar 'ja' zegt op alles wat iedereen van je wilt, moet je natuurlijk even research doen en weten wie Anton Pieck eigenlijk is...Want waar kom je terecht met je schilderijen? Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum!

  Anton Pieck (1895 - 1987) staat bekend om zijn romantische, levendige tekeningen uit een nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in de Efteling. Anton Pieck kon zich meten aan de groten uit Engeland en dat is erg knap voor een Nederlander uit die tijd! Hij heeft in zijn tekeningen veel kenmerken die elke keer terugkomen. Een soort van handelsmerk. Dat heeft Jan van Haasteren nou ook. Ze horen misschien wel een klein beetje bij elkaar, alleen dan met een generatiekloof...

  Nee, het is niet zo dat Jan van Haasteren helemaal verzot is op legpuzzels. Het begon gewoon bij een schets, dat werd een tekening en later een puzzel. Dat was het begin en dat gaat nog steeds door. Nu nog steeds, op zijn tweeëntachtigste , komen er ongeveer drie tekeningen van zijn hand, die een puzzel worden...En elke dag tekent of kleurt hij iets, want er gaat bijna geen centimeter verloren op de Jan van Haasteren puzzels...Van 150 stukjes tot aan 5000 stukjes, het blijft fascinerend om naar te kijken...

  Mocht je nu een echte Jan van Haasteren-fan zijn, dan is dit de kans om schetsen en nooit eerder vertoonde tekeningen van hem te zien. En wel in het Anton Pieck Museum in Hattem. Ik denk dat dat een hele eer is, met zo'n grootmeester in dezelfde ruimte...Dus Jan van Haasteren? In het Anton Pieck Museum! Vanaf maandag 16 april tot aan 31 oktober is deze unieke expositie te zien.

   

   

   

   

   

 • Lego voor meisjes? Lego Friends!

  Lego voor meisjes? Lego Friends!

  Als je denkt dat Lego alleen voor jongens (en mannen) is, dan heb je het mis! Ook meisjes houden van Lego. De huizen en de eilanden zijn gewoon helemaal te gek!Denk maar eens aan het Moderne Huis (Nummer 31068) Van Lego Creator. Je kunt er drie mooie dingen mee bouwen en dan ook nog eens je eigen gang gaan. Dit zijn mooie speel sets voor jongens en meiden. Maar als je echte Lego meiden sets wilt hebben dan gaan we voor iets anders. Lego voor meisjes? Lego Friends!

  Heart Lake City is bedacht om meiden nog meer te prikkelen voor Lego. Handig en slim! Het ruimtelijk inzicht is bij kinderen die veel met Lego spelen een stuk groter dan de meeste kinderen die niet veel met Lego spelen! En ook de "meisje-meisjes" kunnen zich helemaal vinden in de onderwerpen van Lego Friends!

  Je kunt er met vriendinnen heerlijk genieten van een pizza in de pizzeria van Heartlake City. Daarna stappen jullie in de camper om heerlijk aan het strand te gaan slapen. Na het wakker worden kunnen jullie zo doorrijden naar het Kunstcafé van Emma, die daar al haar kunstwerken showt. Heerlijk, zulke weekenden!

  Meisjes houden van pruttelen, mode, lol maken en huisdieren. Speciaal daarvoor is Lego Friends ook opgezet. Om het de meiden ook naar hun zin te maken.  Rond de zomer van 2018 komen er weer nieuwe Lego Friends sets op de markt, juist voor de stoerdere meiden onder ons. Zoals bijvoorbeeld verschillende soorten sporten (Het sportstadion, bijvoorbeeld) en auto's. Meiden vinden dat ook leuk,  een hele nieuwe wending in het grote Lego verhaal vol avontuur.

  Elk jaar komen er meer nieuwe Lego speelsets bij dan dat er weggaan. Hoe gaaf is het om je stad jaar na jaar te kunnen uitbouwen. Lego voor meisjes? lego Friends!

   

   

 • Hoe wordt stoepkrijt eigenlijk gemaakt?

  Hoe wordt stoepkrijt eigenlijk gemaakt?

  We spelen al jaren met stoepkrijt. De hele oprit wordt mooi gekleurd en de hele stoep staat vol met paarden en regenbogen. Ook is stoepkrijt handig voor spelletjes, zoals een hinkelpad. Zo weet iedereen de lijnen te vinden. Toch is stoepkrijt een raar goedje. Want, ook al tekent het fijn op de stoep...Hoe wordt stoepkrijt eigenlijk gemaakt?

  Stoepkrijt wordt bijna altijd van gips gemaakt. Gips wordt gemaakt van brokken calciumfosfaat, een soort zout uit de natuur. Calciumfosfaat wordt gedroogd en fijngemalen. Daardoor ontstaat poeder: Gips. Door het gips te mengen met een kleurtje en wat water, ontstaan verschillende kleuren krijt. Na het kleuren worden ze verschillende mallen gedroogd en krijg je je stoepkrijtstaven. Ook kunnen ze in verschillende vormen worden gegoten, zoals de stoepkrijteieren. Hoe gaaf is dat!

  Stoepkrijt en krijt waarmee op schoolborden geschreven wordt, worden op dezelfde manier gemaakt. Schoolbordkrijt is alleen iets dunner om makkelijker mee te kunnen schrijven en is iets compacter gemaakt, waardoor hij iets steviger wordt. Schoolbordkrijt wordt op scholen vaak gebruikt in het wit, maar ook hiervan bestaan er mooie kleuren.

  Stoepkrijt is dikker en iets grover gemaakt, zodat er sneller kleur vanaf komt. Hele bomen en kastelen kun je ermee inkleuren in je stoeptekening. Nieuw op de markt zijn de mandala's voor stoepkrijt.

  Mandala's zijn al jaren op de markt en een groot succes, vanwege hun rustgevende aspecten. Nu zijn er ook stevige plastic mandala vormen verkrijgbaar voor het krijten op de stoep en ze zijn er in veel soorten en maten. De stoepkrijt mandala's zijn er ook in helden en heldinnen figuren!

  Dus nu het goede weer en de zomer eraan komt, kunnen de kinderen weer lekker naar buiten. En een van de de dingen waar ze zich vast mee kunnen vermaken, is stoepkrijten. Veel plezier!

   

 • Wat is er zo leuk aan Playmobil? Nou, heel veel!

  Wat is er zo leuk aan Playmobil? Nou, heel veel!

  Eigenlijk hoeven we hier niet zoveel op te antwoorden, hè. Vaak spreekt het voor zich. Maar omdat Playmobil zo ontzettend veel producten in zijn assortiment heeft, gaan kinderen nog wel eens twijfelen. Waar moeten ze nu eigenlijk voor kiezen. Logisch.  Wat is er zo leuk aan Playmobil? Nou, heel veel!

  Te beginnen bij het begin: Playmobil 1.2.3. is er voor de allerkleinsten al om mee te leren spelen. Playmobil 1.2.3. is leerzaam, veilig en vrolijk gemaakt voor peuters vanaf ongeveer 18 maanden die al meer willen dan alleen kijken. Neem bijvoorbeeld de Playmobil meeneemboerderij. Hij is handzaam, herkenbaar door alle leuke diertjes en peuters kunnen hier rustig aan rollenspellen mee gaan oefenen. Net als bij opa en oma of op de kinderboerderij. Zo worden de fijne motoriek, de oog- handcoördinatie en de spraakontwikkeling gestimuleerd. Een perfect begin dus!

  Voor de iets grotere kinderen zijn er ook grotere artikelen te krijgen. Kijk maar eens bij de Playmobil Paardrijclub. Het is een hele manege op zich en er zijn ontzettend veel sets bij te krijgen. Zo heb je een hele dagtaak aan het paardrijden en het verzorgen ervan! Heerlijk voor alle paardenmeisjes en ze hebben elke keer iets nieuws om op hun verlanglijstje te zetten.

  Voor de koningen onder de kinderen zijn er natuurlijk ook verschillende Playmobil sets te verkrijgen. Van eng (denk maar aan de ghostbusters) tot aan draken en ridders. En ook voor elke portemonnee is er iets leuks te verzinnen van Playmobil. Zelfs als het wat duurder is, de kwaliteit van Playmobil is stevig en duurzaam. Het  gaat letterlijk meer dan veertig jaar mee! Er zijn nog heel wat Playmobil sets vanuit de eerste lichting uit de fabriek , waar nog steeds mee gespeeld wordt. Die eerste lichting was in 1974...Dus Playmobil heeft zijn naam dubbel en dwars waargemaakt!

   

   

 • Is brandweerman Sam de held van de buurt?

  Is brandweerman Sam de held van de buurt?

  Wie redt de kat, als hij niet meer uit de boom durft? Brandweerman Sam! Wie redt het schaap uit een brandende stal? Sam! Wie helpt jou oversteken over een drukke straat? Sam de brandweerman. Dus: Is brandweerman Sam de held van de buurt?

  Heerlijk is dat toch, als de kinderen een held hebben. Papa of mama is een held, dat altijd! Maar als ze een idool hebben, waar ze echt tegen opkijken en na willen doen, in al hun goedheid? Dat vind ik gaaf! Nu is Sam ook een echt held, dat staat buiten kuif. Brandweermannen verdienen het om op een sokkel geplaatst te worden. En voor de meeste kinderen, doet Sam dat ook. Dus aan de slag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat!

  Met deze brandweerman in het leven van je (b)engel begin je de dag goed. Met Sam op je muur, wordt ie wakker met een goed gevoel! Lekker ontbijten en even goed wakker worden met je favoriete televisiefilmpje...Juist! Van zijn favoriete brandweerman. Ook spelletjes en puzzels zijn van onze held te krijgen en dus kan je peuter zich de hele dag vermaken met alles wat daarmee te maken heeft.En soms kun je zelfs slapen in de speeltent van Brandweerman Sam...

  Brandweerman Sam bestaat al sinds 1987 en is geboren in Engeland. In 1990 werd de televisieserie ook in Nederland getoond en werd een groot succes. Kinderen vinden hem een held, hij doet altijd zijn best en is een voorbeeld voor velen. Al van kleins af aan is de serie interessant, ook vanwege de primaire kleuren die goed gebruikt zijn in de serie. Ze zijn begonnen met een stop-motion beweging, dat wil zeggen dat er van elke beweging een foto wordt gemaakt en je dat achter elkaar afspeelt. Brandweerman Sam blust zijn verhalen en series nog lang niet uit!

   

   

Artikelen 1 tot 10 van 39 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
  Laden...